Viral το βίντεο με τη φάλαινα σε απόσταση αναπνοής από λουόμενους

Ορισμένοι από τους κολυμβητές την πλησιάζουν με σκοπό να την τρομάξουν και να την απομακρύνουν.

Article featured image
Article featured image


Ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο δείχνει μια φάλαινα να πλησιάζει πολύ κοντά στους λουόμενους στην παραλία Λέιτον, κοντά στο Περθ της Αυστραλίας.

Στα πλάνα που μεταδίδει το BBC η φάλαινα φαίνεται να παρεκκλίνει σε ρηχά νερά και να τραβά την προσοχή των κολυμβητών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στη θάλασσα.

Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς την πλησιάζουν με σκοπό να την τρομάξουν και να την απομακρύνουν. Στη συνέχεια, η φάλαινα κατάφερε να κολυμπήσει πίσω σε βαθύτερα νερά και να απομακρυνθεί από το πλήθος.



Η θαλάσσια βιολόγος Δρ. Νάταλι Σινκλέρ δήλωσε στο BBC ότι η φάλαινα θα μπορούσε να κινδυνεύσει και ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι «ασυνήθιστη και επικίνδυνη».

Προειδοποίησε επίσης ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν τόσο κοντά κινδυνεύουν να αποπροσανατολίσουν τη φάλαινα και ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι να την αφήσουν ήσυχη και να περιμένουν τους επαγγελματίες διασώστες να τη βοηθήσουν.

«Η τόσο κοντινή απόσταση ανάμεσα σε φάλαινα και λουόμενους μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και για τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.


Με πληροφορίες από cnn.gr, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ