Έβλεπες κι εσύ «ώριμο» πορνό και sex machines φέτος στο Pornhub;

Το Pornhub δημοσιοποίησε πριν από λίγο τα γενικά στατιστικά της χρονιάς και -μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων- μάθαμε και ποια κατηγορία προτίμησαν φέτος οι Κύπριοι στη δημοφιλή ιστοσελίδα ενήλικου περιεχομένου.

Article featured image
Article featured image


Κάθε χρόνο, η ομάδα Insights και οι στατιστικολόγοι του Pornhub κοσκινίζουν δεδομένα από δισεκατομμύρια επισκέψεις για να δουν ποιο περιεχόμενο καθόρισε τις προτιμήσεις της χρονιάς. Όσοι παρακολουθούν τα Insights γνωρίζουν ότι οι κορυφαίες αναζητήσεις του Pornhub συχνά επηρεάζονται από την ποπ κουλτούρα και άλλα παγκόσμια γεγονότα. Πολλοί από αυτούς τους όρους καθορίζουν το 2023 όχι μόνο στο Pornhub αλλά και στα mainstream μέσα ενημέρωσης.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των δεδομένων που παραχώρησε η Pornhub αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που δεν γίνεται άμεση αναφορά στην Κύπρο, υπάρχει ένα δεδομένο που μάς αφορά. Αυτό είναι το είδος του πορνό που προτιμούμε να βλέπουμε, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύτηκε αχνοφαίνεται το νησί μας. Τίποτα δεν άλλαξε, καθώς όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η αγαπημένη κατηγορία πορνό των Κύπριων είναι το «Anal».

pornhub-insights-2023-year-in-review-world-top-categories-map.jpg




Η χρυσή εποχή του ώριμου πορνό

Στην κορυφή των τάσεων της φετινής χρονιάς βρέθηκε το ώριμο πορνό (mature porn). Το 2023, η κατηγορία MILF κέρδισε +1 θέση για να γίνει η 5η πιο δημοφιλής κατηγορία παγκοσμίως και η κατηγορία «Ώριμος/η (Mature)» κέρδισε +1 για να γίνει η 7η πιο δημοφιλής παγκοσμίως, αυξάνοντας τη δημοτικότητά της κατά +69%. Το Mature είναι πλέον η 2η πιο δημοφιλής κατηγορία στους άνδρες και η 5η στις γυναίκες.

Όσον αφορά τις αναζητήσεις, η λέξη «mature» αυξήθηκε κατά +77%, με επικεφαλής τους όρους «mature cougar», «mature anal» και «mature amateur». Αύξηση σημειώθηκε επίσης και ο όρος «γιαγιά» κατά +132% με κορυφαίους όρους τους «granny cougar», «bbw (big beautiful woman) granny» και «sexy granny». Δεν κρίνουμε... με ό,τι τη βρίσκει ο καθένας.

Οι αναζητήσεις «GILF (Granny I'd Like to Fck)» αυξήθηκαν κατά +168%, με κορυφαίες τις «hot GILF», «GILF anal» και «GILF creampie». Επίσης, η αναζήτηση «DILF (Dad I'd Like to Fck)» αυξήθηκε κατά +71% το 2023 και η αναζήτηση «daddy» κατά +27%.

Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις DILF περιελάμβαναν τις «Hot DILF», «DILF Solo» και «Muscle DILF».

Στο PornhubGay, το «Daddy» είναι η 5η πιο δημοφιλής κατηγορία και το «Mature» ανέβηκε στη λίστα κατά +6 θέσεις φέτος.


Big D*ck Energy που λέμε

Παρόλο που είναι διαδεδομένη πληροφορία πως «το μέγεθος δεν παίζει ρόλο», αυτό δεν ίσχυε το 2023, καθώς το μέγεθος ήταν στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Η κατηγορία Big Tits αυξήθηκε κατά +31% παγκοσμίως. Επιπλέον, οι κατηγορίες Big Ass και Big Dick ήταν δύο από τις κατηγορίες με τη μεγαλύτερη διάρκεια προβολής φέτος, καθώς και οι δύο αυξήθηκαν κατά +90 δευτερόλεπτα το 2023 σε πάνω από 14 λεπτά χρόνο προβολής η καθεμία, σε σύγκριση με τον μέσο χρόνο παραμονής του επισκέπτη στον ιστότοπο των 10 λεπτών και 9 δευτερολέπτων.

Όσον αφορά τις αναζητήσεις, οι όροι «big», «bigger» και «biggest» αυξήθηκαν συνολικά κατά +177% παγκοσμίως. Οι αναζητήσεις που περιέχουν την λέξη «huge» αυξήθηκαν κατά +67%, με επικεφαλής τις λέξεις «huge tits», «huge cock» και «huge dildo». Συν τοις άλλοις, ο όρος «massive» αυξήθηκε κατά ένα εντυπωσιακό +91%.

Ο όρος «μεγάλα βυζιά» σημείωσε αύξηση +78%, ο όρος «busty (με μπούστο)» σχεδόν διπλασιάστηκε κατά +94% και ο όρος «μεγάλα φυσικά βυζιά» αυξήθηκε κατά +141% το 2023. Οι αναζητήσεις «big booty» αυξήθηκαν κατά +83% και ένα αιώνιο αγαπημένο, το «big ass Latina» ήταν +29% πιο δημοφιλές το 2023.

Η κατηγορία «BBW» είδε επίσης λίγη αγάπη φέτος, αυξάνοντας τη δημοτικότητά της κατά +24%.

Μερικές από τις μεγαλύτερες αναζητήσεις ήταν η «worlds biggest cock», η οποία υπερδιπλασιάστηκε κατά +102%, και η «biggest cumshot» βγήκε με +49% μπροστά.

Η Dr. Laurie Betito του Sexual Wellness Center είχε να πει τα εξής: «Είναι στην ανθρώπινη φύση να είμαστε περίεργοι για το εντυπωσιακό. Όλοι είμαστε ηδονοβλεψίες σε κάποιο βαθμό και θέλουμε να βλέπουμε τα άκρα - αυτά στα οποία γενικά δεν έχουμε πρόσβαση στην πραγματική ζωή».


Μηχανές του σεξ

Φέτος, η τεχνολογία διείσδυσε κυριολεκτικά στα πορνογραφικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Μία από τις κορυφαίες trending αναζητήσεις του 2023 ήταν το «android», με αύξηση +1689%. Ο όρος «android» συνδυάζεται συχνά με αναζητήσεις για βιντεοπαιχνίδια, καθώς και με «android cosplay» και «android roleplay».

Οι αναζητήσεις για «ρομπότ» αυξήθηκαν κατά +304%, με όρους όπως «sex robot», «AI robot», «3D robot» και «anime robot» να είναι οι πιο δημοφιλείς.

Ο όρος «sex machine» αυξήθηκε κατά +88%, καθώς και τα μηχανοποιημένα σεξουαλικά παιχνίδια όπως «dildo machine», «milking machine» και «penis machine».

Ο όρος «NPC (Non-Playable Character)» αυξήθηκε κατά +1541% το 2023. Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις NPC είναι οι «NPC sex», «game NPC» και «hentai NPC».

Η Dr. Laurie Betito είπε σχετικά με αυτό πως «Οι τάσεις αναζήτησης κατά τη διάρκεια των ετών συμπίπτουν πάντα με τις τάσεις της τεχνολογίας. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε πολλά για την ανάπτυξη των "ρομπότ του σεξ", οπότε ποιος δεν θα ήταν περίεργος γι' αυτό;»


Μπάτσο, αγάπη μου

Οι αναζητήσεις που περιέχουν τη λέξη «στολή» αυξήθηκαν κατά +243% παγκοσμίως το 2023. Οι αναζητήσεις, «στρατιωτική στολή», «αστυνομική στολή» και «άνδρας με στολή» είδαν αυξήσεις, εκτοπίζοντας προηγούμενα αγαπημένα όπως «στολή καμαριέρας».

Φέτος, οι αναζητήσεις «στρατιώτης» αυξήθηκαν κατά +332%, με τη «γυναίκα στρατιώτης» να είναι η 5η πιο δημοφιλής αναζήτηση, μπροστά από τις αναζητήσεις «military soldier» και «γκέι στρατιώτης».

Οι αναζητήσεις στολής και στρατιώτη συνδυάζονται συχνά με τους όρους «uniform cosplay», «soldier roleplay» και «military homemade».

Στο PornhubGay, η κατηγορία Military αυξήθηκε κατά +88% το 2023.

Σχετικά με τις στολές, η Dr. Laurie Betito δήλωσε: «Οι άνθρωποι με στολή συμβολίζουν τη δύναμη και πολλοί άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που αποπνέουν δύναμη και έλεγχο. Άλλες ελκυστικές ιδιότητες που αντιπροσωπεύουν οι στολές (ειδικά οι στρατιωτικές, οι αστυνομικές, οι πυροσβεστικές κ.λπ.) είναι η πειθαρχία, ο ηρωισμός, η υπευθυνότητα, το θάρρος».


Σεξουαλική Θεραπεία (Sexual Healing)

Με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος μας, οι άνθρωποι αναζητούν κάποια σεξουαλική απελευθέρωση. Παγκοσμίως, οι αναζητήσεις για «θεραπεία» αυξήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, κατά +344% από το 2022, και ήταν η κορυφαία αναζήτηση σε ορισμένες δυτικές χώρες όπως ο Καναδάς (+566%) και η Αυστραλία (+541%).

Πολλοί από τους όρους σχετίζονταν με σωματικές πράξεις, όπως η «θεραπεία μασάζ» που αυξήθηκε κατά +76%, η «θεραπεία σεξ» κατά +121%, η «θεραπεία ποδιών» κατά +219% και η «πρωκτική θεραπεία» κατά +298%.

Επιπλέον, επαγγέλματα στο χώρο της θεραπείας όπως «θεραπευτής μασάζ» αυξήθηκε κατά +62%, «θεραπευτής σεξ» κατά +55% και «προσωπικός εκπαιδευτής» κατά +85% επίσης.

Η Dr. Laurie Betito είπε σχετικά με το Sexual Healing: «Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι η "θεραπεία" είναι μια λέξη αναζήτησης πορνό. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ευτυχώς, αναζητούν βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας και σεξουαλικά θέματα, πράγμα που είναι υπέροχο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν μια σχέση ασθενούς/θεραπευτή που μετατρέπεται σε σεξουαλική είναι αρκετά συχνές, πιθανώς επειδή είναι ταμπού και περιλαμβάνει μια διαφορά δύναμης. Στην πραγματική ζωή, οι πελάτες μπορούν να βιώσουν συναισθήματα για έναν θεραπευτή λόγω της φύσης της σχέσης (ο πελάτης μοιράζεται πολύ προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του και αισθάνεται ασφαλής), και αυτό μπορεί να μετατραπεί σε φαντασιώσεις σεξουαλικής φύσης. Η απαγορευμένη φύση της
σχέσης μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει αυτή τη φαντασίωση».

pornhub-insights-2023-year-in-review-trends-that-defined-2023.jpg



Οι όροι με τις περισσότερες αναζητήσεις του 2023


Στην κορυφή των όρων με τις περισσότερες αναζητήσεις φέτος βρέθηκε ο όρος «hentai», ένας όρος που γνωρίζει αυξημένη δημοτικότητα με την πάροδο των ετών και κατέχει την πρώτη θέση των όρων με τις περισσότερες αναζητήσεις για τρία συνεχόμενα έτη.

Οι στατιστικολόγοι του Pornhub θεωρούν ότι παράγοντες όπως η δημοτικότητα βιντεοπαιχνιδιών όπως το «Zelda: Tears of the Kingdom», το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, το «Overwatch» και το «Fortnite», καθώς και η παγκόσμια δημοτικότητα του anime θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με αυτή την αύξηση. Ο κανόνας 34 ζει και βασιλεύει σε αυτό το βασίλειο του πορνό!


Κανόνας 34: Αν κάτι υπάρχει, τότε υπάρχει και σε πορνό


Είναι ενδιαφέρον ότι ο όρος αναζήτησης «hentai» είναι πολύ πιο δημοφιλής από την κατηγορία Hentai, η οποία ήρθε στην 9η θέση φέτος. Στο Pornhub Gay, το «hentai» ήρθε στην 5η θέση για τον όρο με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Μετά το «hentai», στη δεύτερη θέση ήταν το «milf» και στην τρίτη ο όρος «λεσβία».

pornhub-insights-2023-year-in-review-most-searched-for-terms.jpg



Οι πιο δημοφιλείς πορνοστάρ του 2023


Φέτος, όπως και το 2022, η Abella Danger κατέλαβε την πρώτη θέση ως η πιο δημοφιλής πορνοστάρ. Χάρη σε κάποιες από τις δουλειές της με κορυφαία στούντιο όλα αυτά τα χρόνια, τα βίντεό της συγκέντρωσαν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια προβολές.

Η Angela White ήρθε στη 2η θέση, ανεβαίνοντας +1 θέση από την 3η θέση του 2022.

Η 3η πιο δημοφιλής ερμηνεύτρια της χρονιάς ήταν η Eva Elfie, η οποία επίσης ανέβηκε +1 θέση από πέρυσι, ρίχνοντας τη Lana Rhoades κατά -1 στην 4η θέση.

pornhub-insights-2023-year-in-review-most-searched-for-pornstars.jpg



20 κορυφαίες χώρες με βάση την επισκεψιμότητα


Η χώρα που βλέπει το περισσότερο πορνό είναι, όπως και πέρσι, οι ΗΠΑ, με διαφορά. Σε μια χώρα με πληθυσμό τόσο μεγάλο όσο ο δικός τους, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

Μετά τις ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες ανέβηκαν +3 θέσεις φέτος και κατέλαβαν τη 2η θέση, παίρνοντας τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και ρίχνοντάς το -3 στην 5η θέση, με τη βοήθεια του Μεξικού που ανέβηκε επίσης +2 θέσεις.

Η Γαλλία παρέμεινε στην ίδια θέση που ήταν πέρυσι, στην 3η θέση, ακολουθώντας πολύ κοντά τις Φιλιππίνες. Ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ισπανία και η Πολωνία διατήρησαν τις αντίστοιχες θέσεις τους στον πίνακα.

Συνδυαστικά, αυτές οι 20 κορυφαίες χώρες αποτελούν το 78,5% της συνολικής ημερήσιας επισκεψιμότητας στο Pornhub.

pornhub-insights-2023-year-in-review-top-20-countries.jpg



Οι χρήστες περνούν περισσότερο χρόνο στο Pornub


Ο κόσμος διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο!
Φέτος, ο μέσος χρόνος παραμονής στο Pornhub αυξήθηκε κατά 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα, καθιστώντας τη μέση διάρκεια επίσκεψης 10 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα.

Στους άνω των 45 ετών ο χρόνος τους αυξήθηκε μεταξύ 25 και 77 δευτερολέπτων. Ενώ η ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών μειώθηκε κατά -74 δευτερόλεπτα, η ηλικιακή ομάδα 25 έως 34 ετών μειώθηκε κατά -34 δευτερόλεπτα και η ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών μειώθηκε κατά -6 δευτερόλεπτα.

pornhub-insights-2023-year-in-review-time-spent-per-visit.jpg



Πότε βλέπει ο κόσμος πορνό;


Οι στατιστικολόγοι έβγαλαν τα δεδομένα για την αγαπημένη ώρα που οι άνθρωποι παρακολουθούν πορνό, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος παρέμεινε σχεδόν ο ίδιος.

Γύρω στις 5 π.μ. και στις 6 π.μ. ήταν ο χαμηλότερος μέσος όρος, ενώ στις 11 μ.μ. και τα μεσάνυχτα ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο, λέγοντας στους στατιστικολόγους του Pornhub ότι μια επίσκεψη στο ιστότοπο είναι ένα εξαιρετικό κλείσιμο της ημέρας σας.

Οι εβδομαδιαίοι μέσοι όροι αντανακλούν τα ίδια ευρήματα: Η Τετάρτη στις 5 π.μ. ήταν η λιγότερο αγαπημένη ώρα για να παρακολουθήσετε πορνό, ενώ η Δευτέρα στις 11 μ.μ. ήταν η αγαπημένη.

Τα Σαββατοκύριακα, όταν οι άνθρωποι τείνουν να βγαίνουν περισσότερο έξω, να κοιμούνται αργότερα και να είναι πιο κοινωνικοί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Σάββατο είναι το λιγότερο δημοφιλές μέσα στην εβδομάδα.

pornhub-insights-2023-year-in-review-favorite-times-to-watch-porn.jpg



Ποια είναι η πιο αγαπητή κατηγορία;


Οι κατηγορίες μπορούν να επηρεαστούν από μια ποικιλία διαφορετικών παραγόντων, όπως τα τρέχοντα γεγονότα και τα θέματα που επικρατούν κατά τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα, η κατηγορία «Πραγματικότητα» σημείωσε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος πέρυσι, αλλά δεν μπήκε στις κατηγορίες με τις περισσότερες προβολές του 2023.

Η κατηγορία με τις περισσότερες προβολές το 2023 ήταν η κατηγορία Lesbian. Το 2022, η κατηγορία με τις περισσότερες προβολές ήταν η ίδια.

Μετά το «Lesbian» ακολούθησε η κατηγορία «Japanese», η οποία σημείωσε αύξηση +1 από το 2022, ρίχνοντας την κατηγορία «Ebony» κατά -1 στην 3η κατηγορία με τις περισσότερες προβολές. Οι κατηγορίες Anal, MILF, Transgender και Mature σημείωσαν αύξηση +1, ενώ τα Threesome σημείωσαν μείωση -4.

Οι κατηγορίες Big Ass είδαν αύξηση +4, Big Dick είδαν αύξηση +5 και BBW είδαν αύξηση +6. Τα δεδομένα φαίνεται να δείχνουν ότι… όσο μεγαλύτερο τελικά τόσο καλύτερο!

pornhub-insights-2023-year-in-review-most-viewed-categories.jpg



Τα πόδια έγιναν κοινότυπα μάλλον


Οι κατηγορίες που δεν προβάλλονται τόσο πολύ φέτος περιλαμβάνουν τα πόδια, τα οποία είδαν μείωση κατά -128 δευτερόλεπτα, για συνολικά μόνο 6 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί το Solo Male, με μείωση -149 δευτερολέπτων, συνολικά 6 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό ήταν το Scissoring, με μείωση -31 δευτερόλεπτα για ένα σύνολο 6 λεπτών και 30 δευτερολέπτων. Άλλες κατηγορίες που προβλήθηκαν με τη μικρότερη διάρκεια περιλάμβαναν τα Muscular Men, Fingering και Fisting.



PornhubGay Insights


Στο PornhubGay, ο όρος «twink» σημείωσε αύξηση +1 φέτος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για τον όρο με τις περισσότερες αναζητήσεις. Ακολούθησε η λέξη «anime», η οποία σημείωσε άλμα +4 από πέρυσι, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Το «pinoy» παρέμεινε στην 3η θέση, ενώ το «asian» είδε αύξηση +3 και το «hentai» έπεσε -4 φέτος, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

pornhub-insights-2023-year-in-review-gay-most-searched-for-terms.jpg



Μεγαλύτερα άλματα στο ενδιαφέρον φέτος περιλαμβάνουν το «curious straight friends» που σημείωσε αύξηση +27, το «femboy» σημείωσε αύξηση +12 και το «korean» σημείωσε αύξηση +8.

Όσον αφορά τις κατηγορίες με τις περισσότερες προβολές στο PornhubGay, οι 2 πρώτες θέσεις παρέμειναν οι ίδιες με πέρυσι. To «straight guys» κατέλαβε τη 1η θέση με τις περισσότερες προβολές και οι μαύροι ήταν η 2η. Οι Twink σημείωσαν αύξηση +1, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, ενώ το Group έπεσε κατά -1 στην 4η θέση. Οι κατηγορίες Daddy, Interracial, Big Dick και Public παρέμειναν στις ίδιες θέσεις με το 2022.

pornhub-insights-2023-year-in-review-gay-most-viewed-categories.jpg



Οι πορνοστάρ που αναζητήθηκαν περισσότερο στο PornhubGay ήταν ο Malik Delgaty, ακολουθούμενος από τον Joey Mills. Στην 3η θέση ήταν ο Cade Maddox, με τον Jake Andrich Jakipz ακριβώς πίσω του και τον Zilv Gudel να ακολουθεί ακριβώς πίσω τους.

pornhub-insights-2023-year-in-review-gay-most-searched-performers.jpg



Άνδρες vs Γυναίκες


Φέτος, οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για Ιαπωνέζες, όπως και πέρυσι. Οι «ώριμες γυναίκες» σημείωσαν αύξηση +1 και το πρωκτικό σημείωσε +3. Οι MILF παρέμειναν στην 4η θέση και η κατηγορία «Transgender» σημείωσε αύξηση +2 φέτος.

Η αγαπημένη κατηγορία των γυναικών ήταν οι «Λεσβίες», ακολουθούμενη από την «Japanese» και στη συνέχεια το «Τρίο». Οι 7 κορυφαίες αγαπημένες κατηγορίες των γυναικών παρέμειναν ακριβώς οι ίδιες με πέρυσι. Μετά το Threesome ακολούθησαν οι κατηγορίες Ebony, Mature, Anal και MILF. Μετά από αυτό, σημειώθηκαν κάποιες αλλαγές. Το Hentai ανέβηκε +6 θέσεις και το Big Tits ανέβηκε +5 θέσεις. Το Popular with Women έπεσε κατά -3 θέσεις.

pornhub-insights-2023-year-in-review-gender-most-viewed-categories.jpg




Μπορείς να δεις ακόμη περισσότερες λεπτομέρεις στη σελίδα της έρευνας, ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ