Μα τι είναι αυτό το «Threads» που συζητάνε όλοι;

Η καινούργια πλατφόρμα της Meta έγινε χθες διαθέσιμη και στην Ευρώπη, αλλά πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι ακριβώς είναι.

Article featured image
Article featured image


Διαθέσιμη έχει γίνει από χθες σε όλη την Ευρώπη η νέα εφαρμογή του Instagram που ακούει στο όνομα «Threads», αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταλάβει τι είναι και περί τίνος πρόκειται.


Η απλή εξήγηση

Ο πιο απλός τρόπος για να εξηγήσουμε τι είναι αυτή η καινούργια εφαρμογή είναι να την παρομοιάσουμε με το X (πρώην Twitter), με μόνη βασική διαφορά πως το πρώτο ανήκει στην Meta ενώ το δεύτερο στον Ίλον Μασκ.

threads-lunch-2_city.png




Πλατφόρμα microblogging

Οι δύο αυτές εφαρμογές, όπως και πολλές άλλες, ενάγονται στην κατηγορία πλατφορμών microblogging, σου επιτρέπουν δηλαδή να κάνεις σύντομες αναρτήσεις με κείμενα, εικόνες, βίντεο κ.α.

Παρόλο που το Threads αποτελεί υποπροϊόν του Instagram, έχουν μερικές διαφορές, με την πιο σημαντική να αποτελεί το γεγονός πως σου επιτρέπει να ανεβάζεις κείμενα, ηχητικά μηνύματα, βίντεο και GIF, σε μορφή κανονικής ανάρτησης και όχι ως story. Το Instagram επίσης επικεντρώνεται στο οπτικό υλικό, όπως φωτογραφίες και βίντεο, ενώ το Threads προσφέρει περισσότερες επιλογές και μέσω αυτού μπορούν να δημιουργηθούν κοινότητες (κάτι σαν τα #).

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2023 και έχεις την επιλογή να συνδέσεις τον λογαριασμό σου με εκείνον του Instagram, επομένως οι ακόλουθοί σου μπορούν να σε εντοπίσουν στην καινούργια εφαρμογή και να βλέπουν το περιεχόμενό σου. Όπως και το Instagram, το Threads σού δίνει την επιλογή να κάνεις έναν ιδιωτικό λογαριασμό, περιορίζοντας ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σου.

threads-lunch-1_city.png




Σύγκριση με το Twitter

Το Threads μοιάζει αρκετά με το Twitter
, τόσο οπτικά όσο και σε λειτουργικότητα. Και οι δύο εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται κείμενο, βίντεο και άλλα είδη περιεχομένου σε μια δημόσια ή ιδιωτική πλατφόρμα. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Το Threads είναι σχεδιασμένο για να είναι μια πιο προσωπική και άμεση εμπειρία από το Twitter.
Οι αναρτήσεις στο Threads έχουν έναν μέγιστο αριθμό χαρακτήρων 500, ενώ οι αναρτήσεις στο Twitter έχουν έναν μέγιστο αριθμό χαρακτήρων 280. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Threads έχουν περισσότερο χώρο για να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Το Threads σού προσφέρει την επιλογή να επεξεργαστείς την ανάρτησή σου μέχρι και 5 λεπτά αφού την έχεις δημοσιεύσει, κάτι το οποίο δεν προσφέρεται στο X.

threads-lunch-3_city.png




Καλά και τι θα ανεβάζουμε εκεί;

Τι περιεχόμενο θα αναρτάται λοιπόν στο Threads; Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να διαμορφωθεί στην πορεία. Για τώρα οι αρχικές σελίδες όλων είναι γεμάτες με εισαγωγικά μηνύματα και άτομα που ψάχνουν να βρουν άλλα άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα. Άρα αυτό που έχεις να κάνεις κι εσύ ουσιαστικά, είναι να ανεβάζεις πράγματα που σε αφορούν, είτε αυτά αποτελούν κάτι που είδες, κάτι που δημιούργησες, ένας προβληματισμός ή κάποια δήλωση, πρόκειται για έναν λευκό καμβά που περιμένει τις πινελιές σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ