Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του ηθοποιού Μάθιου Πέρι

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, χθες Παρασκευή.

Article featured image
Article featured image

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του αγαπημένου «Τσάντλερ» από τη σειρά «Φιλαράκια», Μάθιου Πέρι, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στις 28 Οκτωβρίου, στα 54 του χρόνια.


Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού την «οξεία επίδραση κεταμίνης».


Στους παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται επίσης, ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «ατύχημα».


Ακόμη η έκθεση σημειώνει πως ο θάνατος του Μάθιου Πέρι επήλθε από «άγνωστη “οδό” λήψης φαρμάκων» και ότι ο ηθοποιός εντοπίστηκε σε πισίνα του σπιτιού του. Ο ιατροδικαστής επισημαίνει ότι υπήρχαν συνταγογραφούμενα φάρμακα και χάπια στο σπίτι του ηθοποιού, αλλά κανένα από αυτά κοντά στην πισίνα, μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρός. Τέλος, ο ιατροδικαστής αναφέρει πως δεν υπήρχαν σημάδια από θανάσιμο τραύμα, ούτε υποψίες για εγκληματική ενέργεια.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης. Η τελευταία θεραπεία έγινε 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Η κεταμίνη είναι ουσία που έχει κάποιες παραισθησιογόνες επιδράσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. «Διαστρεβλώνει την αντίληψη της όρασης και του ήχου και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο», αναφέρει ακόμη. Επίσης, η κεταμίνη μπορεί να «προκαλέσει μια κατάσταση καταστολής (ηρεμία και χαλάρωση), ακινησία, ανακούφιση από τον πόνο και αμνησία».


Η βουπρενορφίνη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της διαταραχής χρήσης οπιοειδών, σύμφωνα με την υπηρεσία κατάχρησης ουσιών και ψυχικής υγείας, των ΗΠΑ.


Η μάχη με την κατάχρηση ουσιών


Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό του. Το βιβλίο για τη ζωή του Μάθιου Πέρι, είχε γίνει το απόλυτο talk of the town, πριν καν κυκλοφορήσει.


Στο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», ο «Τσάντλερ» μιλά για τις σχέσεις του με τις γυναίκες, αλλά κυρίως για τον εθισμό του.


«Έπαιρνα 55 Vicodin ημερησίως και έπινα σχεδόν μισό μπουκάλι βότκα απλώς για να βγάλω τη μέρα», «έδωσα περίπου εννιά εκατομμύρια δολάρια για να απεξαρτηθώ» είναι μερικά από αυτά που θα διαβάσουμε στο βιβλίο για τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού.


Ο Μάθιου Πέρι ξεκινούσε το βιβλίο, λέγοντας πως στην ηλικία των 49 ετών παραλίγο να πεθάνει.


Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έπασχε από γαστρεντερική διάτρηση και πάλευε για εβδομάδες να μείνει στη ζωή. Η διάρρηξη του παχέος εντέρου δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών, ενώ πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.


«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», αποκάλυπτε ο ίδιος για την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο.


Και προσέθετε: «Με έβαλαν σε ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονες. Και αυτή ήταν η τελευταία μου ελπίδα, όλα ή τίποτα. Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό».


Το ίδρυμα «Μάθιου Πέρι»


Λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του ιδρύθηκε το ίδρυμα «Μάθιου Πέρι» για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους εθισμό. Η δημιουργία του ιδρύματος ήταν στόχος του ίδιου του ηθοποιού, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να το υλοποιήσει.


Η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία υποδύθηκε τη Ρέιτσελ Γκριν στην κωμική σειρά, ήταν μεταξύ εκείνων που προέτρεψαν τον κόσμο να στηρίξει το ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε για να «τιμήσει την κληρονομιά του Μάθιου Πέρι».


Μάλιστα η αποκάλυψη της αιτίας θανάτου του Πέρι έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Άνιστον έκανε γνωστό ότι του είχε στείλει μήνυμα το πρωί του θανάτου του, περιγράφοντάς τον ως «ευτυχισμένο και υγιή».


«Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι ήταν πραγματικά υγιής και γινόταν καλά. Ήταν σε μια αναζήτηση. Δούλευε τόσο σκληρά. Πραγματικά του έτυχε μια δύσκολη στιγμή», είχε δηλώσει στο Variety.


Με πληροφορίες από
lifo.gr, in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ