Η Ντόροθι και ο Τιμ είναι παντρεμένοι εδώ και 81 χρόνια και έχουν κάτι να μας πουν

Οι δύο αιωνόβιοι μοιράζονται μια πολύτιμη συμβουλή για το πώς διατήρησαν την (τόσο) μακροχρόνια σχέση τους.

Article featured image
Article featured image


Και οι δύο είναι περίπου 100 χρονών. Φέτος γιόρτασαν την 81η επέτειο του γάμου τους. Η Dorothy Walter, 103 ετών, και ο Tim Walter, 102 ετών, γνωρίστηκαν στο Σαουθάμπτον γύρω στα 18 τους, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κατασκεύαζαν αεροπλάνα σε ένα εργοστάσιο.

Το ζευγάρι, που τώρα ζει σε οίκο ευγηρίας στο Wingham του Kent, παντρεύτηκε όταν ήταν 21 ετών. Και φυσικά, αυτές τις γιορτινές ημέρες αποφάσισε να κάνει δώρο μία πολύτιμη συμβουλή στον κόσμο που έχει να κάνει με τις μακροχρόνιες σχέσεις και πώς αυτές διατηρούνται ζωντανές.

dorothy-tim-81-xronia-gamou-2_city.pngΌπως εξήγησαν οι δύο ηλικιωμένοι, το μυστικό του δικού τους ευτυχισμένου γάμου ήταν ότι «δεν τσακώνονταν ποτέ». «Συνήθιζα να παίρνω το ποδήλατο το βράδυ για να πάω να τη δω. Ήμασταν ευτυχισμένοι μαζί. Και ήμασταν πάντα μαζί», εξήγησε ο κ. Walter.

Πιο συνεσταλμένη η κ. Walter εξήγησε ότι ναι μεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε (όντως!), αλλά «συμπαθούσαμε πολύ ο ένας τον άλλο, με πήγαινε στον κινηματογράφο, αυτό είναι όλο. Κυρίως, όμως, συμφωνούμε, συζητάμε πολύ, δεν τσακωνόμαστε», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πέρασαν 81 χρόνια».

dorothy-tim-81-xronia-gamou-3_city.pngΜετά τον πόλεμο, το ζευγάρι μετακόμισε στο Elmstone και πέρασε εκεί 32 χρόνια ως αγρότες. Ταξίδεψαν επίσης σε όλη την Ευρώπη με ένα σκάφος. Έζησαν στο δικό τους σπίτι περίπου μέχρι τα 101 τους και μετακόμισαν σε ίδρυμα φροντίδας υπερηλίκων το 2022. Το ζευγάρι που εξακολουθεί να ζει μονοιασμένο και αχώριστο έχει δύο κόρες, δύο εγγόνια και τρία δισέγγονα.
Με πληροφορίες από bbc, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ