Πιθανότητα για βροχές και χαλάζι στο σημερινό «μενού» του καιρού

Και κάπως έτσι θα συνεχίσει για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Article featured image
Article featured image


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται λίγες μεμονωμένες και πρόσκαιρες βροχές κυρίως σε βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αρχικά, με τα φαινόμενα να γενικεύονται το απόγευμα προς πρώτες βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα στο δυτικό 1/3 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σύντομα, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες πρόσκαιρες βροχές κυρίως σε δυτικά τμήματα του νησιού κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται προοδευτικά αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν μετά τα μεσάνυχτα σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Σύντομα αναμένεται βελτίωση του καιρού, ωστόσο κάποια μεμονωμένα φαινόμενα δεν αποκλείονται κυρίως στα δυτικά και ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.


Πηγή: kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ