Δρομέας έτρεξε μόνος του στον τελικό των 100μ. και έναν μήνα μετά τερμάτισε… τελευταίος

Διαβάζοντας το άρθρο, θα καταλάβετε!

Article featured image
Article featured image

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας και πλέον τίποτα -ή σχεδόν τίποτα- δεν μας κάνει εντύπωση. Στις 26 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ένα πρωτοφανές περιστατικό στον χώρο του στίβου έλαβε χώρα στο Δελχί της Ινδίας στο πλαίσιο των εθνικών αγώνων.

Τη στιγμή που ο Λαλίτ Κούμαρ έλαβε θέση στη γραμμή εκκίνησης για τον τελικό των 100μ ανδρών, ο 20χρονος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έτρεχε... μόνος του!

Αυτό διότι και οι επτά αντίπαλοί του αποχώρησαν από τον αγώνα στο στάδιο «Τζαβαρχαλάλ Νέχρου» της ινδικής πρωτεύουσας, επικαλούμενοι κράμπες ή άλλα μυϊκά προβλήματα. Ωστόσο, οι διοργανωτές υποψιάζονται ότι αυτό συνέβη μετά την πληροφορία για επικείμενη άφιξη αξιωματούχων της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Ινδίας (NADA).

Η χώρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μετά τη Ρωσία, σε παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο.

Ο Κούμαρ, ο οποίος αποθεώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «τίμιος αθλητής σε ένα βρώμικο άθλημα», ήταν απογοητευμένος με το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας.

«Ανυπομονούσα πραγματικά να τρέξω απέναντι στους καλύτερους αθλητές, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε», είπε τότε στην εφημερίδα "Indian Express".

«Όλοι φοβήθηκαν μήπως γίνουν εξετάσεις. Ως αθλητής, νιώθω πολύ πληγωμένος και απογοητευμένος», πρόσθεσε.

Η DAA ανέφερε επίσης, ότι αποφάσισε να απονείμει στον αθλητή ένα μετάλλιο και ένα πιστοποιητικό, παρόλο που ήταν ο μοναδικός δρομέας στον τελικό.


Η μεγάλη ανατροπή


Έναν μήνα μετά το συμβάν, ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Ο Κουμάρ βρέθηκε θετικός στην ουσία δροστανολόνη, ένα ενέσιμο αναβολικό το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στο bodybuilding για την αύξηση της δύναμης και τη μείωση του λίπους.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και έκανε λόγο για πλεκτάνη. Σύμφωνα με την Indian Express, o αθλητής ενημερώθηκε για τα δυσμενή αναλυτικά ευρήματα μέσω e-mail από στελέχη της NADA τον Οκτώβριο. Η αναφορά, στην οποία έχει πρόσβαση η εφημερίδα, λέει ότι η δοκιμή διεξήχθη στις 26 Σεπτεμβρίου - την ημέρα του τελικού των 100 μέτρων.

«Αν είχα πάρει οποιαδήποτε ουσία που βελτιώνει τις επιδόσεις, θα το είχα σκάσει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά… Αισθάνομαι ότι κάποιοι προπονητές εμπλέκονται στην παγίδευσή μου. Πήρα συμπληρώματα πρωτεΐνης και ίσως ήταν… μολυσμένα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν θα υποβάλει προσφυγή στη NADA για να δοκιμάσει το δείγμα Β του, καθώς δεν έχει τα χρήματα για να αιτηθεί τον επανέλεγχο.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ένωσης Στίβου του Δελχί επιβεβαίωσε την εξέλιξη στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι ο κρατικός φορέας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «καθαρίσει» το άθλημα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Indian Express

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ