Μάθαμε πότε (και πού) θα γίνει η τελετή απονομής των Cyprus Eating Awards 2023

O μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου επιστρέφει για να αναδείξει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

Article featured image
Article featured image

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, έρχεται για να επιβραβεύσει γι’ ακόμα μια χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In Cyprus.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024 στο Four Seasons Hotel, στη Λεμεσό.

Το ταξίδι του θεσμού, που ξεκίνησε το 2005, στόχο είχε την αναβάθμιση της κυπριακής εστίασης. 19 χρόνια μετά το Check In βλέπει με χαρά ότι το όραμα, οι κόποι και η αγάπη όλων έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Γιατί πίσω από τις κουζίνες, πίσω από τα μενού, πίσω από τα καλοστημένα τραπέζια υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν. Συνοδοιπόροι σε αυτήν την πορεία όλοι εσείς που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή τον θεσμό. Μαζί αλλάξαμε τη φιλοσοφία της εστίασης, μαζί μιλήσαμε για γαστρονομία, μαζί τοποθετήσαμε την Κύπρο στον χάρτη της παγκόσμιας εστίασης. 19 χρόνια μαζί, δοκιμάζουμε, αλλάζουμε, πρωτοπορούμε, αναζητούμε και στην τελική απολαμβάνουμε γεύσεις με φαντασία από ανθρώπους με πάθος!

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 19 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, το Check In ανακαλύπτει και επιβραβεύει τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Κάθε χρόνο, οι κατηγορίες προσαρμόζονται ανάλογα με τις τελευταίες τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα της εστίασης τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα του Check Ιn Cyprus με τη βοήθεια πολυμελούς επιτροπής που απαρτίζεται από 41 άτομα από όλες τις πόλεις, επαγγελματίες του κλάδου, γνώστες της γαστρονομίας, δημοσιογράφους, οινολόγους και λάτρεις του καλού φαγητού, ανέλυσαν τη φετινή γαστρονομική σκηνή του νησιού, και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία για να καταλήξουν στα επικρατέστερα εστιατόρια από όλο το νησί, για να αναδειχθούν ως υποψήφια στον διαγωνισμό.Για τη χρονιά 2023, έχουν αναδειχθεί 89 εστιατόρια σε 17 κατηγορίες.

Oι κατηγορίες είναι οι εξής: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Ιταλική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Διεθνής/Έθνικ Κουζίνα, Grill Bar/Pub, Cocktail Wine Bar/ Restaurant, Lounge Bar/Restaurant, Summer Venue, Εστιατόριο Ξενοδοχείου- Creative Cuisine, Εστιατόριο Ξενοδοχείου - Fine Dining, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Outdoor Gastronomy, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery όπου φέτος έχει επιλεγεί η κατηγορία Γύρος/Ελληνικό Σουβλάκι, Check In Special Award 2023 που φέτος θα βραβεύσει το Καλύτερο Street Food.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση.

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, το Sustainability Award, Οινική Κουλτούρα, Καλύτερο Concept καθώς και στον Σεφ της Χρονιάς.

Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Η χρονική περίοδος που εξετάστηκε ήταν από τον Ιούλιο 2022 έως τον Ιούλιο 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ