Ο 9χρονος Ντέιβιντ μπήκε στο κλειστό κλαμπ του 2% των ανθρώπων με το υψηλότερο IQ

Κατά την αποφοίτησή του από το λύκειο ένας καθηγητής του είπε πως «είναι ένας μαθητής που αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι τη διδασκαλία».

Article featured image
Article featured image


Ο Ντέιβιντ Μπάλογκουν προστέθηκε στη λίστα των νεαρότερων αποφοίτων λυκείου στις ΗΠΑ. Είναι 9 χρόνων και η MENSA τον έχει κάνει ήδη μέλος της στην «High IQ society», δηλαδή το κλειστό club του 2% των ανθρώπων με το υψηλότερο IQ.

Εκεί «μπαίνουν» μόνο όσοι «βγάζουν» ως αποτέλεσμα στο κατατακτικό εποπτευόμενο τεστ (ευκαιρία που δίνεται σε όποιον στο στάνταρ τεστ έχει αρκετά υψηλή βαθμολογία), τουλάχιστον 131.

Ή καλύτερα όσοι έχουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη από το 98ο εκατοστημόριο (εκτιμάται από 130 έως 135). Υπάρχει και 99%, όπου ανήκει το κορυφαίο 1% (+135).

Ο Ντέιβιντ είναι μεν, 9 χρόνων, αλλά ο εγκέφαλος του έχει την ικανότητα να κατανοεί πολλές έννοιες που ξεπερνούν την ηλικία του και πολλές φορές την κατανόηση των ενηλίκων.

Ήξερε όλο το ηλιακό σύστημα απ' έξω και ανακατωτά, όταν ήταν 4. Ένα χρόνο μετά έκανε για πρώτη φορά το τεστ των χαρισματικών μαθητών. Έκτοτε περνούσε δυο, δυο (και τρεις, τρεις) τις σχολικές χρονιές, εξασφαλίζοντας το 80% ως σκορ των εξετάσεων του.

Το αγαπημένο του μάθημα είναι «όποιο μου μαθαίνει νέα πράγματα, κάτι που δεν ξέρω. Είτε είναι για τις τέχνες ή τα μαθηματικά ή τις επιστήμες ή ό,τι άλλο. Νιώθω χαρούμενος όταν μαθαίνω νέα πράγματα».

Εκ των 14 επιστημονικών μαθημάτων, έκανε μόλις 3 φορές ανεξάρτητα μαθήματα. Ήταν τα μόνα που δεν πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Σήμερα είναι 9 χρόνων και έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο σε κοινοτικό πανεπιστήμιο. Πήγε στην πρώτη τάξη του λυκείου πριν ξεσπάσει η πανδημία, το 2020. Πριν το τέλος του 2022 πήρε απολυτήριο με βαθμό 4 (με άριστα το 5).

Έβγαλε όλες αυτές τις χρονιές σε διαδικτυακό σχολείο, καθώς οι γονείς του είχαν κρίνει πως είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

«Έως τότε δυσκολευόμουν να κάνω φίλους στο δημόσιο σχολείο που πήγαινα. Κάθε φορά που έμπαινα σε τάξη, σταματούσαν όλοι να μιλούν. Στα διαλείμματα όμως, δεν μου έλεγε κανείς να παίξουμε. Άπαξ και άρχιζε το μάθημα, ήμουν ο θεός. Ή καλύτερα ο αρχηγός».

Μετά το πρώτο εξάμηνο, οι καθηγητές πρότειναν να ανέβει τάξη. Προηγουμένως, η καθηγήτρια του διαστήματος παραδέχθηκε πως δεν είχε να του μάθει κάτι και έτσι πρότεινε να προβιβαστεί. Δεν σταμάτησε ποτέ αυτό το σκαρφάλωμα, έως την ημέρα της αποφοίτησης του, με έναν εκ των καθηγητών του να λέει πως «είναι μαθητής που αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι τη διδασκαλία».



Ο αρχικός του στόχος του αγοριού, που ασχολείται τόσο με τις μεικτές πολεμικές τέχνες όσο και το πιάνο, ήταν να πάρει το απολυτήριο λυκείου, στα 10.

Όταν η μητέρα του τού είπε πως αν προσπαθήσει και δουλέψει σκληρά, μπορεί να αποφοιτήσει στα 9 είπε, «ΟΚ, αυτό θα γίνει».

Ο David, ο οποίος έχει ως χόμπι να φτιάχνει κατασκευές με Lego και ρομπότ, θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς του, τον θεό και την ομάδα του σχολείου του για την επιτυχία του.

Όσο για το τι θέλει να σπουδάσει, είπε πως θα ασχοληθεί με την αστροφυσική. Θέλει να γίνει δάσκαλος ή αστροναύτης ή μηχανικός ή πρόεδρος. Ιδανικά, όλα μαζί.

Οι γονείς του αναζητούν ήδη άλλα κολέγια και πανεπιστήμια που ταιριάζουν στις ικανότητες του παιδιού τους.

Για την ιστορία, ο νεαρότερος απόφοιτος λυκείου στις ΗΠΑ είναι ο Michael Kevin Kearney: ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα 6 του χρόνια, στα 8 πήρε πτυχίο από το κολλέγιο, στα 10 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και έκανε μαθήματα γεωλογίας ως βοηθός καθηγητή σε πανεπιστήμιο, στα 14 πήρε μάστερ στη χημεία και στα 18 στην πληροφορική. Σήμερα είναι 39 και έχει βγάλει 1.000.000 δολάρια από τις συμμετοχές του σε τηλεπαιχνίδια γνώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ