Στο Βερολίνο οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να κολυμπούν τόπλες στις δημόσιες πισίνες

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι έμφυλες διακρίσεις.

Article featured image
Article featured image

Η υπηρεσία που διαχειρίζεται της πισίνες στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι στο εξής οι γυναίκες θα μπορούν να κολυμπούν γυμνόστηθες στις δημόσιες πισίνες της πόλης, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η απόφαση έρχεται αφότου μια γυναίκα κινήθηκε νομικά, αφού «εκδιώχθηκε» από μια υπαίθρια πισίνα, επειδή έκανε ηλιοθεραπεία τόπλες. Μια δεύτερη γυναίκα ανέφερε ότι της είπαν να καλύψει το στήθος της ενώ βρισκόταν σε μια εσωτερική πισίνα τον Δεκέμβριο.

Οι Αρχές συμφώνησαν ότι οι εν λόγω γυναίκες υπήρξαν θύματα διακρίσεων, αναφέροντας ότι πλέον όλοι οι επισκέπτες στις πισίνες του Βερολίνου δικαιούνται να έχουν ακάλυπτο το στήθος τους.

Με αφορμή την προσφυγή της πρώτης γυναίκας στην υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων του Βερολίνου, «η εταιρεία Berliner Bäder-Betriebe θα εφαρμόζει στο μέλλον τον εσωτερικό κανονισμό της και τον κανονισμό των λουτρών έτσι ώστε να σέβεται την ισότητα των φύλων», ανέφερε η υπηρεσία.

«Η κολύμβηση με ακάλυπτο το στήθος θα επιτρέπεται στο μέλλον για όλες τις γυναίκες ή για τα πρόσωπα που έχουν γυναικείο στήθος», διευκρίνισε.

Η υπηρεσία διαμεσολάβησης κατά των διακρίσεων του Βερολίνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή.

«Τώρα θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας και να μην εκδιώκονται ή να απαγορεύεται η πρόσβαση» στις γυναίκες, σχολίασε η διευθύντριά της, η Ντόρις Λίμπσερ.

Σημειώνεται ότι αρκετές πόλεις στη Γερμανία έχουν ήδη εισαγάγει την κολύμβηση «τοπλες» για όλα τα φύλα στις δημοτικές πισίνες - για παράδειγμα το Siegen στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ή το Göttingen στην Κάτω Σαξονία. Το Ανόβερο, πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας, άλλαξε επίσης τους κανονισμούς κολύμβησης στα τέλη του 2022. Σύμφωνα με τον κανονισμό, μόνο τα «πρωτογενή σεξουαλικά όργανα» πρέπει να καλύπτονται «στον υγρό χώρο» των δημοτικών πισινών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ & BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ