Οικονομικό site προτείνει 12 πόλεις για να ζήσει κάποιος με χαμηλό κόστος

Σε περίπτωση που μετράτε τα ρέστα σας και σκέφτεστε να ετοιμάσετε βαλίτσες, αλλά δεν θέλετε να πάτε πολύ μακριά, μάθετε ότι στη σχετική λίστα φιγουράρει και μια ελληνική πόλη.

Article featured image
Article featured image

Τo Business Insider παρατηρεί πως όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επωφελούνται από τη remote εργασία και αποφασίζουν να μετακομίσουν σε πόλεις του εξωτερικού.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει, «οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι γίνονται "ψηφιακοί νομάδες", ενώ ζουν σε παραδεισένια μέρη από την Ισπανία έως την Κολομβία».

Το Insider, λοιπόν, συνέταξε μια λίστα με 12 πόλεις όπου μπορείτε να ζήσετε σχετικά φθηνά, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ιστοσελίδα σύγκρισης Numbeo, η οποία παρέχει συνοπτικές πληροφορίες για το κόστος ζωής σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το Numbeo υπολογίζει κατά μέσο όρο τα έξοδα που έχουν υποβληθεί από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων μηνιαίων δαπανών για ένα άτομο ή μια τετραμελή οικογένεια, καθώς και το μηνιαίο ενοίκιο και την τιμή αγοράς κατοικίας στο κέντρο της πόλης. Προσδιορίζει, επίσης, τις τυπικές τιμές για έναν καφέ, ένα γεύμα για δύο άτομα και μια συνδρομή στο γυμναστήριο. Το Insider επέλεξε πόλεις από διάφορες χώρες και ηπείρους, προσπαθώντας να ξεχωρίσει εκείνες που είναι σχετικά προσιτές, ειδικά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Στην 8η θέση της κορυφαίας δωδεκάδας βρίσκεται και μια ελληνική πόλη. Ο λόγος για τη Λάρισα!

«Η Λάρισα είναι η κύρια πόλη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μεταξύ του όρους Όσσα και του Ολύμπου. Βρίσκεται στον Πηνειό ποταμό, η πόλη περιβάλλεται από πλούσιες κοιλάδες και διαθέτει ορεινό τοπίο. Τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Λάρισας περιλαμβάνουν το αμφιθέατρό της, που χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή εποχή, και το Διαχρονικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί την αρχαία και μεσαιωνική Ιστορία της», σημειώνει τo Insider.

larissajf.pngTo άρθρο συνεχίζει παραθέτοντας αναλυτικά τα κόστη:

Μέσο μηνιαίο ενοίκιο για σπίτι ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης: 286,90 δολάρια

Μέσο κόστος αγοράς κατοικίας στο κέντρο της πόλης: 184.330 δολάρια

Μηνιαίο κόστος για ένα άτομο που μένει μόνο του (χωρίς το ενοίκιο): 721.50 δολάρια

Μηνιαίο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια (χωρίς ενοίκιο): 2.121 ευρώ ή 2,420.70 δολάρια

Κόστος ενός καπουτσίνο: 3,16 δολάρια

Κόστος ενός γεύματος τριών πιάτων για δύο άτομα: 34,86 δολάρια

Μηνιαίο κόστος συνδρομής σε γυμναστήριο: 45,58 δολάρια

Σύμφωνα με το άρθρο, στη Λάρισα οι πιο συνηθισμένες δουλειές έχουν να κάνουν με τις κατασκευές, τη γεωργία και τον τουρισμό.

larisakentriki.jpgΟι κορυφαίες πόλεις που προτείνει το Business Insider για χαμηλό κόστος διαβίωσης

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Καρταχένα, Κολομβία

Τσιανγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Τζόρτζταουν, Μαλαισία

Τζαϊπούρ, Ινδία

Λάγος, Νιγηρία

Λάρισα, Ελλάδα

Πουέμπλα, Μεξικό

Ραμπάτ, Μαρόκο

Σάντα Κρουζ, Βολιβία

Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη, Ισπανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ