Πρώην μηχανικός τής Google λέει ότι η χρονιά που θα γίνουμε αθάνατοι πλησιάζει

Αναφέρεται σε συγκεκριμένη χρονιά επίτευξης της αθανασίας, ενώ ισχυρίζεται ότι μέσω της ίδιας τεχνολογίας θα μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε, παραμένοντας αδύνατοι. Εμείς πάντως δεν ξέρουμε αν θέλουμε την αθανασία, αλλά αυτό με το «τρώμε ό,τι θέλουμε χωρίς να παχαίνουμε», το ακούμε!

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον βραβευμένο Αμερικανό συγγραφέα, επιστήμονα υπολογιστών και εφευρέτη, Ray Kurzweil, ο οποίος έχει εργαστεί και στην Google στον τομέα της μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, η χρονιά που οι άνθρωποι θα γίνουν αθάνατοι πλησιάζει!

Συγκεκριμένα, ο 75χρόνος μελλοντολόγος έχει προβλέψει ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε μόλις επτά χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2030, χάρη στην πρόοδο της νανοτεχνολογίας. Ο Kurzweil, ο οποίος έλαβε το National Medal of Technology το 1999 και εισήχθη στο National Inventors Hall of Fame το 2002, έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό εύστοχων προβλέψεων.

Ειδικότερα, θεωρείται πως έχει ποσοστό ακρίβειας 86% για 147 προβλέψεις που έκανε τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένης της ήττας του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι, Garry Kasparov, από έναν υπολογιστή. Επίσης, το 1999, ο Kurzweil έκανε μια άλλη εκπληκτική πρόβλεψη: είπε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής, αξίας 1.000 δολαρίων, θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα αποθήκευσης ενός ανθρώπινου εγκεφάλου.

Στο βιβλίο του του 2005, «The Singularity Is Near», ο Kurzweil προέβλεψε ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιτύχουν αιώνια ζωή μέχρι το 2030. Τώρα, καθώς η ημερομηνία πλησιάζει και με αφορμή όλα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν με την AI τελευταία, η εν λόγω πρόβλεψη έκανε ξανά τον γύρο του διαδικτύου, χάρη σε δύο πρόσφατα βίντεο στο YouTube που ανέβασε ο χρήστης Adagio.



Τα νέα βίντεο του Adagio, τα οποία συγκέντρωσαν συνολικά περισσότερες από 100.000 προβολές, επανεξετάζουν τους ισχυρισμούς που έκανε ο Kurzweil σε αυτό το βιβλίο τού 2005.



Το 2017, ο Kurzweil είχε δηλώσει ότι πιστεύει ότι μέχρι το 2029, μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ Turing, δηλαδή θα είναι δυσδιάκριτη από έναν άνθρωπο. Παράλληλα, μέχρι το 2045 είχε προβλέψει ότι οι άνθρωποι θα συγχωνευθούν με την τεχνητή νοημοσύνη που έχουν δημιουργήσει -θα επιτύχουν δηλαδή «Τεχνολογική Μοναδικότητα»/«Singularity»-, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματική νοημοσύνη τους κατά ένα δισεκατομμύριο φορές.

Όσον αφορά την αθανασία, ο Kurzweil πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα την επιτύχουν με τη βοήθεια νανορομπότ, μικροσκοπικών δηλαδή μηχανών που μπορούν να χειρίζονται την ύλη σε μοριακό επίπεδο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αυτά τα νανορομπότ θα μπορούν να εισέρχονται στο σώμα μας και να αποκαθιστούν κάθε βλάβη ή ασθένεια, καθώς και να βελτιώνουν τις ικανότητες και την εμφάνισή μας.

Ο Kurzweil είχε ισχυριστεί, επίσης, ότι αυτά τα νανορομπότ θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε ό,τι θέλουν, παραμένοντας παράλληλα αδύνατοι και γεμάτοι ενέργεια, ενώ θα μπορούν να συνδέουν τους εγκεφάλους μας με το cloud, δίνοντάς μας πρόσβαση σε απεριόριστες πληροφορίες και εικονική πραγματικότητα.

«Τα νανορομπότ στην πεπτική οδό και στην κυκλοφορία του αίματος θα εξάγουν έξυπνα τα ακριβή θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, θα απαιτούν τα απαραίτητα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και συμπληρώματα μέσω του προσωπικού μας ασύρματου τοπικού δικτύου και θα στέλνουν την υπόλοιπη τροφή που τρώμε στον ‘δρόμο’ της για αποβολή», έγραφε ο Kurzweil σε μια ανάρτηση ιστολογίου το 2003.


Με πληροφορίες από New York Post, Unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ