Τάκκομαν, Νυχτοπάππαρος και Παστουρμάν: Μερικοί από τους «εθνικούς μας υπερήρωες»

«Η Κύπρος χρειάζεται ξεκάθαρα έναν υπερήρωα» και οι χρήστες του Reddit είχαν μερικές πολύ κυπριακές ιδέες.

Article featured image
Article featured image


Όλοι όταν ήμασταν παιδιά ελπίζαμε πως ο Superman και η Wonder Woman ήταν αληθινά πρόσωπα που είχαν την ικανότητα να σώσουν τον κόσμο από τους «κακούς». Το πρόβλημα με αυτούς τους χαρακτήρες όμως, ήταν πως πάντα οι ιστορίες τους διαδραματίζονταν στην Αμερική, στην Κεντρική Ευρώπη ή σε πάρα πολύ μακρινούς κόσμους. Η Κύπρος δεν είχε ποτέ πραγματικά τον δικό της υπερήρωα πέραν από τον Βράκαμαν (ούτε εμείς τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα).

Γι’ αυτό μια ανάρτηση στο r/Cyprus του Reddit από τον χρήστη u/aceraspire8920 αναφέρει πως «η Κύπρος χρειάζεται ξεκάθαρα έναν υπερήρωα», ζητώντας στη συνέχεια από τους υπόλοιπους χρήστες να γράψουν στα σχόλια «ποιος θα μπορούσε να είναι ο εθνικός μας υπερήρωας;», με τον ίδιο να δίνει μερικές (πολύ) κυπριακές απαντήσεις.



Η ανάρτηση πυροδότησε μια συζήτηση στα σχόλια, όπου πάρα πολλοί χρήστες «ακόνισαν» τη φαντασία τους, δημιουργώντας τους υπερήρωες της Κύπρου. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο χρήστης u/Geekatsu αφιέρωσε επιπλέον χρόνο για να ασχοληθεί με αυτήν την ανάρτηση, αφού με τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης εικονογράφησε μερικούς από τους Kύπριους υπερήρωες, προσθέτοντας ένα διαφορετικό στοιχείο στη συζήτηση.



Η λίστα με τους ήρωες όπως τους ανέφεραν στα σχόλια:


ΒράκαΜαν:
Έχει τη δύναμη χιλίων γαϊδουριών.

Στον Βράκαμαν αναφέρθηκαν διάφοροι χρήστες και ανάμεσα στα διάφορα σχόλια έπεσε στην αντίληψή μας πως υπάρχει ήδη. Πίσω στο 1994, ο καλλιτέχνης Haji Mike, είχε δημιουργήσει ένα τραγούδι με τίτλο «Vrakaman», στο οποίο αναφέρθηκαν μερικοί χρήστες στα σχόλιά τους.



ΜπύραΜαν: Παράγει απεριόριστη μπύρα τσακρίν. Ένας ήρωας που όλοι χρειαζόμαστε. Δεν είναι ξεκάθαρο από πού παράγεται η μπύρα.

ΓάροΜαν: Μπορεί να καλέσει και να επικοινωνήσει με γαϊδάρους (και δεν εννοεί μόνο το ζώο) για να μπορέσει να καταπολεμήσει το έγκλημα.

ΑγρέλιαΜαν: Μαζεύει αγρέλια για να μπορέσει να ξεκουραστεί ο παππούς και να περάσει χρόνο με τη γιαγιά.

ΚάτσεΜαν: Σε κάθε περίσταση και παρά τα επείγοντα ζητήματα, το πρώτο πράγμα που θα σου πει είναι «Κάτσε φίλε μου να σε τζιεράσουμεν».

ΠαραπάτηΜαν

ΜπανάναΜαν:
Ένας υπερήρωας που τους γνωρίζει όλους και ξέρει τα πάντα, αλλά δεν νοιάζεται για τίποτα. Το πρωί δουλεύει ως κυβερνητικός υπάλληλος και παίρνει πολύ υψηλό μισθό. Το βράδυ κάθεται με τον κουμπάρο του στη βεράντα, πίνει ζιβανία και τρώει χωριάτικα λουκάνικα με χαλούμι και παφίτικη πίτα.

ΖάοΜαν: Κάθεται στον καναπέ όλη μέρα.

Captain Smash: Καταστρέφει όποιο αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο.

ΖίλικουρτιΜαν: Έχει την ικανότητα να σε κάνει να σιωπήσεις για 1 ώρα.

ΣιγάσιγάΜαν: Μπορεί να λύσει όλα σου τα προβλήματα, σήμερα ή αύριο, αλλά θα το κάνει μέσα στις επόμενες 5-50 εργάσιμες ημέρες.

Μαρικκού που τα Λεύκαρα: Ρίχνει λευκαρίτικα για να ακινητοποιήσει τους εχθρούς της.

marikkou-pou-ta-lefkara-reddit_city.png



ΠαστουρΜαν

pastourman_city.png



Κάπτεν Κύπρος:
Ο καλύτερος στρατιώτης της Κύπρου. Χρησιμοποιεί μια ασπίδα στο σχήμα το νησιού ως όπλο αλλά και ως σύμβολο. Μερικές φορές μπορεί να τον δει κανείς να κάθεται σε σκοπιές στρατοπέδων βλέποντας άδεια χωράφια, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Νυχτοπάππαρος: Κάτι σαν τον Batman, πολεμά τη διαφθορά κ.λπ.

nyxtopapparos-reddit_city.png



ΤάκκοΜαν: Ο πιο βαριεστημένος υπερήρωας όλων.

takkoman_city.png



Κωστής που τα Γκάζια

kostis-pou-takazia_city.png



Σούπερ γάιδαρος

super-donkey_city.png



Νυχτογάδαρος:
Βοηθός του Νυχτοπάππαρου.

nyxtogadaros_city.png



ΑύριοΜαν:
Μπορεί να κάνει τα πάντα… αύριο.

ΣτετέΓουμαν: Πεινάς; η Stete-Woman θα έρθει πετώντας και θα σου φέρει ένα πιάτο πεντανόστιμου σπιτικού φαγητού. Δεν πεινάς; Δεν τη νοιάζει, σώπασε και φάε, τον τζιαιρό της εν είσχεν τίποτε φαΐ τζιαι ετρώαν μόνο κούννες που τους πέφκους. Τζιαι πότε εν να παντρευτείς; Είσαι 25 χρονών τζιαι είσαι ακόμα στο ράφι, ρεζίλι, ούλλοι οι χωρκανοί κουτσομπολεύκουν για ‘σένα μες στην εκκλησιάν.

Θκειά Μαρουλλού: Έχει την παντόφλα για τις πελλάρες.

Οι 3 σουβλακοφύλακες: Κάτι σαν τους τρεις σωματοφύλακες αλλά αντί σπαθί κρατάνε σμίλες.

ΓείωΜαν: Έχει τις περισσότερες διασυνδέσεις στην Εθνική Φρουρά και μπορεί να σε βάλει σε θέσεις γραφείου όπου μπορείς να κωλυσιεργείς όλη μέρα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σου θητείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ