Έκανε πρεμιέρα η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που γυρίστηκε στο διάστημα

Η Ρωσία έστειλε μια ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη για 12 ημέρες στον Διεθνή Σταθμό τον Οκτώβριο του 2021 για να γυρίσουν εκεί τις σκηνές.

Article featured image
Article featured image


Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που γυρίστηκε στο διάστημα έκανε πρεμιέρα στους ρωσικούς κινηματογράφους, με τη Μόσχα να πανηγυρίζει που «πρόλαβε» ένα αντίστοιχο χολιγουντιανό πρότζεκτ.

Η ταινία «The Challenge» (=Η πρόκληση) αφορά μια γιατρό που στέλνεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει έναν τραυματισμένο κοσμοναύτη. Η Ρωσία έστειλε μια ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη για 12 ημέρες στον Διεθνή Σταθμό τον Οκτώβριο του 2021 για να γυρίσουν εκεί τις σκηνές.

Το ρωσικό εγχείρημα για τα γυρίσματα στο διάστημα πρόλαβε ένα παρόμοιο πρότζεκτ γυρισμάτων που είχε ανακοινωθεί το 2020 από τον Τομ Κρουζ σε συνεργασία με τη Nasa και τη SpaceX του Ίλον Μασκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε την ταινία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είμαστε οι πρώτοι που γυρίσαμε μια ταινία μεγάλου μήκους σε τροχιά, πάνω σε ένα διαστημόπλοιο. Για άλλη μια φορά οι πρώτοι».Η υπόθεση και η εκπαίδευση του καστ

Στην ταινία μια χειρουργός, την οποία υποδύεται η 38χρονη Γιούλια Περεσίλντ, στέλνεται στον Διεθνή Σταθμό για να σώσει έναν κοσμοναύτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου. Ο σκηνοθέτης, Κλιμ Σιπένκο, 39 ετών, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κάμερα, τον φωτισμό και τον ήχο, έφερε πίσω στη Γη 30 ώρες υλικού, 50 λεπτά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο τελικό μοντάζ.

Η Πέρεσιλντ και ο Σιπένκο υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση επί τέσσερις μήνες προτού μεταβούν στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο Soyuz συνοδευόμενο από έναν κοσμοναύτη. Οι σκηνές γυρίστηκαν στη ρωσική μονάδα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ενώ υπήρξαν και εμφανίσεις τριών Ρώσων κοσμοναυτών που βρίσκονταν εκεί κατά τα γυρίσματα. Η κάμερα ακολουθούσε την Περεσίλντ να κινείται μέσα στον στενό χώρο, με τα ξανθά μαλλιά της να αιωρούνται στη μηδενική βαρύτητα.

Πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, η κάψουλα που έφερε την Πέρεσιλντ και τον Σιπένκο πίσω στη Γη εκτέθηκε στο κέντρο της Μόσχας.Με πληροφορίες από guardian, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ