Μάθαμε πού βρίσκονται οι νέες κάμερες τροχαίας και πότε θα ξεκινήσουν να (μάς) γράφουν

Πιάνουν δουλειά και άλλες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους.

Article featured image
Article featured image

Τρεις (3) σταθερές κάμερες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου, ανέφερε μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Υπαστυνόμος Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης. Οι κάμερες που θα ενεργοποιηθούν, βρίσκονται στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με τις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα.

Υπενθυμίζεται, ταυτόχρονα, ότι από τις 6 Μαρτίου τέθηκαν σε λειτουργία και οι δύο (2) σταθερές κάμερες τροχαίας στις διασταυρώσεις των Λεωφόρων Λεμεσού με Αρμενίας και Προδρόμου με Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία. Την ίδια περίοδο, λειτούργησαν και τέσσερις (4) κινητές κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ανά το παγκύπριο.

Όπως τόνισε περαιτέρω ο κ. Ασιήκκης, περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ενεργοποιηθούν άλλες οκτώ (8) κινητές συσκευές, ολοκληρώνοντας έτσι το πρόγραμμα του συστήματος φωτοεπισήμανσης των κινητών καμερών. Συνολικά, με την ενεργοποίηση και αυτών των οκτώ κινητών καμερών, θα βρίσκονται σε λειτουργία είκοσι (20) κινητές συσκευές.

Κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εάν δεν παρουσιαστούν οποιαδήποτε προβλήματα, θα τεθούν σε λειτουργία άλλες έντεκα (11) σταθερές συσκευές που έχουν ήδη εγκατασταθεί -και λειτουργούν δοκιμαστικά- σε δύο διασταυρώσεις στη Λεμεσό και σε μία στη Λευκωσία. Όσον αφορά στη Λεμεσό, πρόκειται για τέσσερις (4) σταθερές κάμερες στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’ με Νίκου Παττίχη και άλλες τέσσερις (4) στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Ζώνης. Όσον αφορά στη Λευκωσία, αναμένεται να λειτουργήσουν τον Μάιο τρεις (3) σταθερές κάμερες στη διασταύρωση της Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά.

Σύμφωνα με τον κ. Ασιήκκη, βάσει του σχεδιασμού της Αστυνομίας, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα βρίσκονται σε λειτουργία 24 σταθερές και 20 κινητές συσκευές φωτοεπισήμανσης.



Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω κάμερες αναμένετο να τεθούν σε λειτουργία νωρίτερα, με τον προγραμματισμό να έκανε λόγο για ολοκλήρωση της ενεργοποίησής τους περί τα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, διάφορες καθυστερήσεις φαίνεται να παρέτειναν τη βάσει προγραμματισμού λειτουργία τους, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ