Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ του «ιερού πέους» στην Ιαπωνία

Στο οποίο προσεύχονται, μεταξύ άλλων και οι σεξεργάτριες για να τους προστατεύσει και για να αποφύγουν τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Article featured image
Article featured image


Κάθε άνοιξη τέτοια εποχή χιλιάδες τουρίστες στην Ιαπωνία κατακλύζουν την πόλη Kawasaki, για να γιορτάσουν ένα και μόνο πράγμα: το πέος.

Πρόκειται για τη διάσημη γιορτή του Kanamara Matsuri, δηλαδή το κοινώς αποκαλούμενο «Φεστιβάλ πέους από σίδερο». Είναι μία ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Αν και η Ιαπωνία είναι μία χώρα που δεν φαίνεται να επιτρέπει τέτοιους είδους εκδηλώσεις και γιορτές, καθώς πολλοί την έχουν συνυφασμένη με την αυστηρότητα, την ευγένεια και την διακριτικότητα ειδικά όσον αφορά την ιδιωτική ζωή κάποιου και την ιδέα της σεξουαλικότητας, το φεστιβάλ που γιορτάζει το πέος, με την παρέλαση Mikoshi, αποτελεί σπουδαίο γεγονός.



Κατά τη διάρκεια της παρέλασης αυτής, τρία υπερμεγέθη όρθια πέη μεταφέρονται στους δρόμους και παρελαύνουν ενώ ο κόσμος χειροκροτεί.

Πρόκειται για ένα μαύρο σιδερένιο πέος, ένα ξύλινο και το τελευταίο ένα ροζ πέος.

festival-peous-2023-roz_city.png




Ο μύθος γύρω από το φεστιβάλ πέους


Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο μια νεαρή γυναίκα έπεσε κάποτε θύμα της κατάρας ενός ζηλιάρη δαίμονα. Ο δαίμονας με τα κοφτερά δόντια, ορμώμενος από τον φθόνο και τη ζήλια, επέλεξε να κρυφτεί μέσα στον κόλπο της και δάγκωσε το πέος του συζύγου της όταν εκείνη προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί του.

Ο μύθος συνεχίζει λέγοντας πως η απελπισμένη γυναίκα ζήτησε βοήθεια από έναν σιδερά που κατασκεύασε έναν μεταλλικό φαλλό για να ξεγελάσει τον δαίμονα.

festival-peous-2023-ksilino_city.png



Καθώς ο δαίμονας προσπαθούσε να δαγκώσει το ατσάλινο πέος, τα δόντια του έσπασαν, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το σώμα της γυναίκας και εκείνη έζησε ευτυχισμένη για πάντα με τον σύζυγό της, του οποίου το πέος με κάποιον τρόπο κατάφερε να μεγαλώσει ξανά, όπως λέει ο μύθος.


1969, η πρώτη διοργάνωση του «Φεστιβάλ πέους»

Το φεστιβάλ που τιμά το πέος, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1969 και μνημονεύει αυτόν τον θρύλο. Η απεικόνιση του σιδερένιου πέους, δε, έχει γίνει το επίκεντρο για τα ζευγάρια που επιθυμούν να προσευχηθούν για γονιμότητα και καλή τύχη στο γάμο τους. Στο «ιερό πέος» προσεύχονται και σεξεργάτριες για να τους προστατεύσει και να αποφύγουν τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.



Η εκδήλωση αυτή απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα το 2012, όταν ο τηλεοπτικός αστέρας Matsuko Deluxe, δεινός υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εμφανίστηκε στο φεστιβάλ. Τώρα, υπάρχουν περίπου 50.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, με την εκδήλωση να γίνεται σημαντική διέξοδος για τις ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, και προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Instagrammers, στην γιορτή αυτή πωλούνται σύνεργα πέους, γλειφιτζούρια που απεικονίζουν ανδρικά γεννητικά όργανα ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται στην έρευνα για τον HIV.

Ωστόσο, στο φετινό φεστιβάλ υπήρξε μία αλλαγή.
Για αρκετά χρόνια, ένας άντρας με μια στολή πέους συνήθιζε να δίνει άτυπα το έναυσμα της παρέλασης.



Όμως, ο χαρακτήρας αυτός μοιάζει εντυπωσιακά με τον Gachapin, έναν χαρακτήρα από ένα παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στο Fuji TV.

Το κοστούμι ονομάστηκε Gachachin και οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι η επίσημη μασκότ.

festival-peous-2023-mavro_city.png



«Από τον Μάρτιο του 2023, δεν υπάρχουν επίσημοι χαρακτήρες μασκότ για το Φεστιβάλ μας. Δεν αναγνωρίζουμε επίσημα τη μασκότ με το κοστούμι που ονομάζεται Gachachin, και πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για την επίσημη μασκότ. Ο κατασκευαστής του κοστουμιού εμφανίστηκε χωρίς άδεια, αλλά στο τέλος έβγαλε το κοστούμι, οπότε δεν πρόκειται για επίσημη ενδυμασία», διευκρίνισαν οι διοργανωτές.

Φέτος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, τα μόνα επίσημα πέη στο φεστιβάλ ήταν τα ομοιώματα που έφεραν οι παραβρισκόμενοι στους ώμους τους.



Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ