Μια γιαγιά στο Μεξικό είχε μια ιδιαίτερη επιθυμία πριν από τον θάνατό της

Ζήτησε να εγείρουν ένα μνημείο στον τάφο της, το οποίο θα συμβόλιζε «την αγάπη και τη χαρά» που είχε η αποθανούσα για τη ζωή.

Article featured image
Article featured image


Πριν από το θάνατό της, η 99χρονη Catarina Orduña Pérez είχε μια τελευταία επιθυμία: όταν τη θάψουν να τοποθετήσουν το γλυπτό ενός γιγάντιου… πέους πάνω στον τάφο της.

Η οικογένειά της αποκάλυψε το περασμένο σαββατοκύριακο το ολοκληρωμένο μνημείο, έναν φαλλό ύψους 5,5 ποδιών και όρχεις που ζυγίζουν σχεδόν 600 κιλά.

terastio-peos-pano-apo-tafi-1_city.png



Ο τάφος της Catarina βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο στο Μεξικό και το γλυπτό τοποθετήθηκε εκεί ως ένδειξη «της αγάπης και της χαράς» που είχε η αποθανούσα για τη ζωή.

Ο εγγονός τής Catarina, ο Álvaro Mota Limón, είπε στο Vice ότι η γιαγιά του αποκαλούσε τα μέλη της οικογένειάς της «verga», μια μεξικανική αργκό λέξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσβολή και στα αγγλικά μεταφράζεται ως «cock (σ.σ. κόκορας/πέος)». Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως κομπλιμέντο, υποδηλώνοντας πως κάτι είναι ωραίο ή κουλ

Ο Álvaro λέει ότι όταν η γιαγιά του τούς απευθυνόταν με αυτήν τη λέξη εννοούσε πως ήταν άνθρωποι με «ακεραιότητα, θάρρος, πάθος και ταυτόχρονα αγάπη και χαρά».

terastio-peos-pano-apo-tafi-3_city.png



Η Catarina, γνωστή και ως Doña Cata, μεγάλωσε στη φτώχεια και δεν μπόρεσε να πάει σχολείο ως παιδί. Παρ’ όλα αυτά όλοι την αγαπούσαν στη μικρή πόλη της Misantla στην ανατολική πολιτεία της Βερακρούζ. Όσο βρισκόταν εν ζωή την επισκέπτονταν μέχρι και οι ντόπιοι πολιτικοί επειδή γνώριζαν την επιρροή που είχε στους ανθρώπους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Doña Cata είχε πει στην οικογένειά της και τους κοντινούς της ανθρώπους ότι όταν θα πέθαινε ήθελε να στολίσουν τον τάφο της με ένα πέος, αφού όπως ήταν γνωστό, είχε ιδιαίτερη αγάπη για το συγκεκριμένο όργανο και ό,τι συμβολίζει.


Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού:



Όταν πέθανε στις 20 Ιανουαρίου 2021, η οικογένειά της αποφάσισε να τιμήσει την επιθυμία της αγαπημένης τους γιαγιάς και να τοποθετήσουν το ογκώδες γλυπτό, αξίας σχεδόν 600 λιρών, πάνω από τον τάφο της. Όπως αναφέρει το Vice, oι ντόπιοι είχαν ξετρελαθεί με την ανέγερση του πέους.

«Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα», είπε ο Isidro Lavoignet, ο τεχνίτης πίσω από το άγαλμα. «Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βλέπεις τέτοιου είδους γλυπτά ή μνημεία να εγείρονται στη μνήμη κάποιου που έχει πεθάνει».

terastio-peos-pano-apo-tafi-2_city.png



Σημειώνει επίσης πως από τη δημιουργία του εν λόγω γλυπτού και έπειτα, έχει δεχτεί μερικά ασυνήθιστα αιτήματα και από άλλες οικογένειες, οι οποίες θέλουν να τοποθετήσουν εξατομικευμένες ταφόπλακες πάνω από τους τάφους των νεκρών συγγενών τους.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια τού ζήτησε να φτιάξει έναν τάφο σε σχήμα φορτηγού για κάποιον που εργαζόταν σε οικοδομές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ