«Χτυπάει» 35άρια ο υδράργυρος: Πότε και πού αναμένονται

Να μπαίνουμε σιγά σιγά σε mood καλοκαιριού.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με το kitasweather.com το επόμενο 10ήμερο αναμένεται καλοκαιρία στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο από την Κυριακή μέχρι και περίπου την Τετάρτη καθώς ιδιαίτερα θερμή για την εποχή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναμένονται γενικευμένα 30άρια+ ενώ σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τους 35 βαθμούς Κελσίου το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη. Πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται την Πέμπτη, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει θερμός, ενώ νέα άνοδος της θερμοκρασίας φαίνεται προς τα τέλη της εβδομάδας.


Σήμερα Σάββατο,
ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 26-29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Αύριο Κυριακή,
ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Τη Δευτέρα,
ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26-30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Την Τρίτη,
ο καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28-32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).


Την Τετάρτη και μέχρι και τουλάχιστον τα τέλη της εβδομάδας
, φαίνεται να διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο την Τετάρτη, πτώση την Πέμπτη ενώ προς το τέλος της εβδομάδας φαίνεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία γενικά θα κυμαίνεται σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.


Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν σήμερα Σάββατο αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια τα 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 2-3 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση κατά το δεύτερο μισό της ημέρας στα 3-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά θα στραφούν από δυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις της ίδιας έντασης. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια θα στραφούν κατά το δεύτερο μισό της ημέρας από δυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις της ίδιας έντασης. Την Τετάρτη και την Πέμπτη φαίνεται πως οι άνεμοι θα στραφούν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές κατευθύνσεις ενώ στη συνέχεια φαίνεται να επικρατούν κυρίως θαλάσσιοι άνεμοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ