Τέσσερις βαθμούς και μεγάλη πίκρα μάς «κέρασε» χθες βράδυ η Ελλάδα

Πού έδωσε το δωδεκάρι της.

Article featured image
Article featured image


Η Loreen, με το τραγούδι «Tattoo», χάρισε ακόμη μία πρωτιά στη χώρα της Σουηδία στον μουσικό διαγωνισμό τής Eurovision. Η συμμετοχή της Σουηδίας συγκέντρωσε 583 βαθμούς, από το κοινό και τις επιτροπές και οδήγησε την επόμενη διοργάνωση – κατά πάσα πιθανότητα – στη Στοκχόλμη.


Η Loreen με το «Euphoria», πριν από 11 χρόνια, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και πλέον είναι η δεύτερη ερμηνεύτρια, μετά τον Τζόνι Λόγκαν που έχει δύο νίκες στην Eurovision.


Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha Cha Cha», ενώ την τρίτη το Ισραήλ με το «Unicorn».



Το 12άρι της Ελλάδας

Η Ελλάδα παραδοσιακά δίνει το δωδεκάρι της στην Κύπρο. Ωστόσο, φέτος «έσπασε» την παράδοση και η κριτική επιτροπή τής χώρας έδωσε μόλις 4 βαθμούς στην κυπριακή συμμετοχή και στο «Break a Broken Heart» με τον Andrew Lambrou. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι παρά την πίκρα που μάς «χάρισε» απλόχερα η κιτρική επιτροπή -η οποία έδωσε το 12άρι της στο Βέλγιο- ο Andrew έλαβε το 12άρι από το televoting του ελληνικού κοινού.

7c9803228752c0176605f79996f6111e_XL.jpg



Εν τέλει, η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στο top 10. Δεν ήταν μάλιστα, λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την απογοήτευση και τον θυμό τους στο Twitter για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις, επομένως «στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού».



Έξαλλο (και) το
Twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ