Γιατί να πάει κάποιος στο νέο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στη Λεμεσό;

Πήγαμε, είδαμε, γευτήκαμε 16 διαφορετικά πιάτα και έχουμε να πούμε πολλά!

Article featured image
Article featured image


Αν ψάξεις στο tab «saved» στον λογαριασμό που διατηρώ στο Tik Tok θα διαπιστώσεις πως τα περισσότερα βιντεάκια που αποθηκεύω αφορούν σε ιταλικές συνταγές, tips για διαδρομές με το αυτοκίνητο στον ιταλικό βορρά μέχρι και tutorials για τη σωστή προφορά λέξεων όπως για παράδειγμα το pistachio (πιστάκιο) που για χρόνια πρόφερα λάθος και με ύφος με διόρθωσε ένας Ιταλός σερβιτόρος σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Βερόνα.

Εν ολίγοις δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κάποιος πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Ιταλία και σε οτιδήποτε προέρχεται απ’ αυτήν. Οπότε όταν ήρθε η πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου εστιατορίου του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι (ο οποίος έχει βραβευτεί και με αστέρι Michelin) Sera by Sera by Ettore Botrini στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, μέσα μου ομολογώ πως ένιωσα μια έξαψη!

Από την είσοδο ακόμα του εστιατορίου αντιλαμβάνεσαι πλήρως τη δουλειά που έγινε ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος υψηλής αισθητικής, ο οποίος ωστόσο σου εμπνέει μια ζεστασιά και μια οικειότητα.

ARI_0158.JPG

ARI_0120.JPG

ARI_0073 (2).JPG

Με ένα δροσιστικό Aperol στο χέρι, η βεράντα με θέα τη θάλασσα και τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου ήταν το ιδανικό σκηνικό για τις απαραίτητες φωτογραφίες, κουβέντα και get -together με παλιούς συναδέλφους και φίλους. Στο μεταξύ ο σεφ βρισκόταν διαρκώς σε μία αγωνία ώστε να είναι όλα άψογα, επιβλέποντας μέσα και έξω από την κουζίνα. Να κάτι που δεν συναντάς συχνά, ειδικά από ανθρώπους με αναγνωρισμένη την αξία και το ταλέντο τους.

«Το φαγητό μας είναι απλό, αλλά όχι απλοϊκό», ήταν η ατάκα του σεφ Μποτρίνι που μου έμεινε χαραγμένη. Πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτεί κάποιος σεφ το αυτονόητο, ότι οι πιο σπουδαίες και επιτυχημένες γεύσεις βρίσκονται συνήθως στις απλές και ποιοτικές πρώτες ύλες και εκτελέσεις.

ARI_0161 (2).JPG

Αυθεντικές γεύσεις από την καρδιά της Ιταλίας

Ξεκινήσαμε τη βραδιά φυσικά με μία εκλεκτή ποικιλία αλλαντικών, σπιτική focaccia και μία εξαιρετικά εκτελεσμένη bruschetta με ντομάτα και fennel salami. Βασιλιάς του τραπεζιού, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Acetaia Leonardi από την Σικελία, με ελαφρώς πικάντικη γεύση, το οποίο απογείωσε κάθε μπουκιά των ορεκτικών. Λάτρεψα τη σαλάτα Burrata με σπανάκι, εσπεριδοειδή και κρέμα αντζούγιας και αγάπησα τις φέτες από μοσχαράκι με μους τόνου. Η επιλογή του Prosecco Aldegheri, ιδανική.

PHP_0546.JPG

PHP_0599.JPG

PHP_0608.JPG


Η συνέχεια έγινε με pasta και risotto. Πρώτο πιάτο που έφτασε στο τραπέζι μας, οι pappardelle spezzate με ραγού από μοσχάρι και τα ραβιόλι με σπανάκι, βούτυρο και macha. Ένας πραγματικός γευστικός οργασμός, με τα συστατικά να σκάνε ένα προς ένα στον ουρανίσκο. Ιδιαίτερα γευστικά και τα δύο risotto με μανιτάρια και καραβίδες. Τα πιάτα μας συνόδευσε ένα εξαιρετικό chardonnay του 2019 από τους αμπελώνες της Τοσκάνης, το La Pietra.

PHP_0664.JPG

PHP_0652.JPG


Από τα κυρίως ξεχώρισα το αρνί με δεντρολίβανο, σκόρδο και σβησμένο με κρασί Marsala, το στέηκ τόνου και φυσικά το βοδινό φιλέτο. Ωστόσο το σιγοψημένο baby κοτόπουλο με lime και μουστάρδα, ήταν ένα εξίσου γευστικό πιάτο. Τις γεύσεις αναδείκνυε εξαιρετικά το Pino Nero Tenute del Cabreo του 2020.

PHP_0694.JPG

PHP_0720.JPG

Η βραδιά έκλεισε με ένα υπέροχο κλασσικό tiramisu, με πινελιές Έκτορα Μποτρίνι και την προσωπική μου αγαπημένη Lemon Tart με blueberries και παγωτό γιαούρτι. Μια πραγματική μυσταγωγία γεύσεων, αισθήσεων και αρωμάτων που αξίζει να βιώσεις και να βιώσεις ξανά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ