Ποιος είναι αυτός ο τύπος που βάζουν όλοι στα story τους;

Εκτός από το ότι μοιράζει (πολλά) λεφτά, η ανάρτησή του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καθαρό, κυπριακό τρολάρισμα.

Article featured image
Article featured image


Τις τελευταίες ώρες σίγουρα θα έχεις δει κάποιον γνωστό σου να ανεβάζει story στο Instagram έναν τύπο που κάθεται σε έναν καναπέ και κρατά έναν χαρτοφύλακα γεμάτο με χαρτονομίσματα, ενώ γύρω του είναι σαν να έβρεξε δολάρια.

mrbeast-giveaway-genethlia_city.jpg
Φωτογραφία: Instagram / mrbeast



Ο τύπος αυτός δεν είναι κάποιος τυχαίος, αφού πρόκειται για τον MrBeast, το 4ο κανάλι στο YouTube με τις περισσότερες εγγραφές, με πολλούς να τον θεωρούν το πρώτο γιατί πρόκειται για το κορυφαίο κανάλι το οποίο ανήκει σε ένα άτομο και όχι σε κάποια εταιρεία.

Ο MrBeast, γνωστός και ως Jimmy Donaldson, είναι ένας Αμερικανός YouTuber και φιλάνθρωπος. Είναι γνωστός για τα βίντεο του που περιλαμβάνουν ακριβά κόλπα και προκλήσεις. Έχει πάνω από 150 εκατομμύρια συνδρομητές στο κύριο κανάλι του στο YouTube.

Το στυλ του περιεχομένου του έχει διαφοροποιηθεί με την πάροδο του χρόνου και περιλαμβάνει βίντεο προκλήσεων και δωρεών που ανταμείβουν χιλιάδες δολάρια, βίντεο επιβίωσης και vlogs. Επίσης, έχει και άλλα κανάλια στο YouTube όπως τα «Beast Reacts», «MrBeast Gaming», «MrBeast 2» (πρώην MrBeast Shorts) και το φιλανθρωπικό κανάλι «Beast Philanthropy».



Ο MrBeast έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους ανθρώπους και φιλανθρωπίες. Έχει ιδρύσει την «Beast Philanthropy», μια οργάνωση που χρησιμοποιεί τη δύναμη των ΜΚΔ για να συγκεντρώσει χρήματα για να αντιμετωπίσει την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία. Μετά την επίσημη έναρξη της «Beast Philanthropy» τον Οκτώβριο του 2020, ο MrBeast χρησιμοποίησε τους πόρους του για να παρέχει πάνω από 50.000 γεύματα για την ημέρα των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων για να υποστηρίξει οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη στην κοινότητά του.

Πρόσφατα, έγινε ξανά viral γιατί βοήθησε χίλιους ανθρώπους με προβλήματα ακοής να ακούσουν ξανά, ενώ νωρίτερα φέτος βοήθησε άλλα χίλια άτομα με προβλήματα όρασης να ξαναδούν.



Ο MrBeast ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube το 2012 σε ηλικία 13 ετών υπό το όνομα «MrBeast6000». Τα πρώτα του βίντεο περιλάμβαναν «Let’s Plays» και βίντεο που εκτιμούσαν την περιουσία άλλων YouTubers. Έγινε viral το 2017 όταν το βίντεό του «μέτρησα μέχρι το 100.000» κέρδισε δεκάδες χιλιάδες προβολές σε λίγες μόνο ημέρες και έγινε όλο και πιο δημοφιλής από εκεί και πέρα, με τα περισσότερα από τα βίντεό του να κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια προβολές.



Γιατί τον βάζουν όλοι story;

Στις 7 Μαΐου, ο κορυφαίος YouTuber έκλεισε τα 25α γενέθλιά του και θέλησε να το γιορτάσει με τους ακολούθους του – είτε καινούργιους, είτε παλιούς. Έτσι, ξεκίνησε ένα giveaway στο Instagram, μέσω του οποίου δίνει 50 χιλ. δολάρια σε 5 ακολούθους του – 10 χιλ. στον κάθε ένα δηλαδή. Για να λάβει κανείς μέρος στον διαγωνισμό χρειάζεται να ακολουθήσει τρία απλά βήματα: να ακολουθεί τον MrBeast στο Instagram, να κάνει tag έναν φίλο του στα σχόλια της ανάρτησης και τέλος… να αναδημοσιεύσει την εν λόγω ανάρτηση στο story του.



Κυπριακό τρολ

Αφορμώμενοι από το πόσο viral έγινε η εν λόγω ανάρτηση, μερικοί λογαριασμοί που ανεβάζουν κυπριακά memes στο Μέσο Κοιν. Δικτύωσης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τις ακόλουθες εικόνες.



camelot-giveaway-mrbeast_city.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ