Ο MrBeast βοήθησε 1000 τυφλούς ανθρώπους να δουν ξανά [ΒΙΝΤΕΟ]

O δημοφιλής YouTuber πλήρωσε τα έξοδα για την εγχείρηση καταρράκτη 1000 ατόμων που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν.

Article featured image
Article featured image

Ο δημοφιλής YouTuber MrBeast, ο οποίος είναι γνωστός για τα πανάκριβα βίντεό του που πολλές φορές μοιράζουν εκατομμύρια δολάρια, αλλά και για τη φιλανθρωπική του δράση, αυτήν τη φορά έκανε τον κόσμο πιο καθαρό και φωτεινό για 1000 ανθρώπους. Συγκεκριμένα, πλήρωσε τα έξοδα για εγχείρηση καταρράκτη για 1000 άτομα που ήταν τυφλά ή σχεδόν τυφλά, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε εγχείρηση.

«Θεραπεύουμε την τύφλωση χιλίων ανθρώπων», λέει ο MrBeast - το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jimmy Donaldson - στο βίντεο του Σαββάτου, το οποίο έφτασε τις 44 εκατ. προβολές.

Το βίντεο παρουσιάζει συγκινητικά πλάνα πριν και μετά, από ασθενείς που βλέπουν με καθαρή όραση μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. Ο YouTuber έδωσε, επίσης, μετρητά και άλλα δώρα σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες.



Ο Τζεφ Λέβενσον, οφθαλμίατρος και χειρουργός, συνεργάστηκε με τον MrBeast, για να πραγματοποιήσει τον πρώτο γύρο χειρουργικών επεμβάσεων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ο Λέβενσον συντονίζει το πρόγραμμα «Gift of Sight» για περισσότερα από 20 χρόνια, το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς.

«Οι μισοί από τους τυφλούς στον κόσμο είναι άνθρωποι που χρειάζονται μια απλή χειρουργική επέμβαση 10 λεπτών», λέει ο Λέβενσον στο βίντεο, αναφερόμενος στην επέμβαση καταρράκτη.

Ο Λέβενσον εξήγησε στο CNN ότι εμπνεύστηκε να ξεκινήσει να βοηθά τους ανθρώπους, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, όταν ο ίδιος υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση.

«Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τη δική μου επέμβαση καταρράκτη, εξεπλάγην από το πόσο φωτεινός, όμορφος και ζωηρός ήταν ο κόσμος», είπε. «Αλλά συγκλονίστηκα από την ιδέα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πιθανώς 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που είναι τυφλοί ή σχεδόν τυφλοί από καταρράκτη, αδυνατώντας να έχουν πρόσβαση σε χειρουργική επέμβαση».


Ο Λέβενσον έλαβε μια κλήση από ένα μέλος της ομάδας τού Donaldson τον Σεπτέμβριο. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον MrBeast», είπε. «Έτσι σχεδόν έκλεισα το τηλέφωνο. Αλλά ευτυχώς δεν το έκλεισα τελείως».

Ξεκίνησαν καλώντας σε καταφύγια αστέγων και δωρεάν κλινικές, για να δημιουργήσουν μια λίστα ασθενών στην περιοχή του Τζάκσονβιλ, οι οποίοι χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, αλλά δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Τελικά, δημιούργησαν μια ομάδα 40 ασθενών. Ο Λέβενσον έκανε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις σε μια μέρα, ξεκινώντας στις 7 το πρωί και τελειώνοντας στις 6 το απόγευμα.

Ο οφθαλμίατρος συνέδεσε, επίσης την ομάδα του Donaldson με τη SEE International, για την οποία υπηρετεί ως επικεφαλής ιατρός. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει δωρεάν οφθαλμολογική φροντίδα σε όλο τον κόσμο σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Ο οργανισμός βοήθησε τον Donaldson να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ασθενείς, για συνολικά 1.000 χειρουργικές επεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Το βίντεο δείχνει ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στην Τζαμάικα, την Ονδούρα, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Ινδονησία, τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και την Κένυα.

Ο Λέβενσον είπε ότι ελπίζει το βίντεο και η γενναιοδωρία του YouTuber να εμπνεύσουν «μια συντονισμένη προσπάθεια για να τερματιστεί η περιττή τύφλωση».

«Εάν ο MrBeast μπορέσει να ανάψει τη σπίθα και αν μπορέσουμε να λάβουμε κυβερνητική και ιδιωτική υποστήριξη, μπορούμε να τελειώσουμε τη μισή τύφλωση στον κόσμο», είπε. «Χωρίς τόσο μεγάλο κόστος και με απίστευτα κέρδη στην ανθρώπινη παραγωγικότητα και το ανθρώπινο δυναμικό».


Με πληροφορίες από cnn.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ