Σπάνια πλάνα δείχνουν την επανεμφάνιση του ολόλευκου πάντα, μετά από 4 χρόνια

Πιστεύεται πως είναι το μοναδικό του είδους του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Ένα σπάνιο, ολόλευκο γιγάντιο πάντα καταγράφηκε πρόσφατα από κάμερες παρακολούθησης στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV, η οποία μετέδωσε το υλικό την Κυριακή 28 Μαΐου.

Οι εικόνες του λευκού πάντα καταγράφηκαν στο Εθνικό Καταφύγιο Φύσης Wolong και έδειχναν το πάντα να περπατάει, να σέρνει βλαστούς μπαμπού και να αλληλεπιδρά με άλλα ασπρόμαυρα πάντα. Ερευνητές που επικαλούνται τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το ζώο υπολογίζεται ότι είναι πέντε ή έξι ετών.

Εικόνες του ίδιου πάντα είχαν καταγραφεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019, όταν ήταν δύο έως τριών ετών, περίπου στην ίδια τοποθεσία, ανέφερε το CCTV. Όμως, τότε δεν είχαν ληφθεί σαφείς μετωπικές εικόνες.



Το λευκό πάντα πιστεύεται ότι είναι αλμπίνο και θα μπορούσε να είναι το μοναδικό του είδους του στον κόσμο, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και ο αλμπινισμός μπορεί να βρεθεί σε όλο το ζωικό βασίλειο, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Ο αλμπινισμός συνήθως προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης, που εμποδίζει ένα ζώο να παράγει μελανίνη.

Πέρα από το ότι προκαλεί μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως, ο αλμπινισμός δεν επηρεάζει τις αναπαραγωγικές ή φυσιολογικές λειτουργίες ενός ζώου.

«Η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα τα μοναδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του πάντα: το τρίχωμα είναι λευκό, τα νύχια είναι λευκά και τα μάτια είναι κόκκινα», ανέφεραν οι ειδικοί του καταφυγίου το 2019.



Με πληροφορίες από ertnews.gr, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ