Χθες, στο Αυγόρου, έλαβε χώρα μια διαφορετική τελετή

Χορός, διαλογισμός και «φόρτισμα νερού με προθέσεις» ήταν μόνο μερικές από τις πνευματικές πρακτικές που πραγματοποιήθηκαν.

Article featured image
Article featured image


Χθες ήταν η μεγαλύτερη ημέρα του έτους, γνωστή και ως θερινό ηλιοστάσιο, κατά τη διάρκεια του οποίου αρχαίοι αλλά και σύγχρονοι πολιτισμοί και πνευματικές ομάδες πραγματοποιούν κάποιου είδους τελετή και το γιορτάζουν.

Έτσι έγινε και στην Κύπρο, στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia, στο Αυγόρου, όπου μια ομάδα ανθρώπων μαζεύτηκαν για να «γιορτάσουν τον Ήλιο» με τον δικό τους τρόπο. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, όπως μας λέει η Τίνα, που πραγματοποίησε την τελετή.

therino-iliostasio-tina-2_city.jpeg



«Στόχος της τελετής ήταν να τιμήσουμε την ενέργεια του Ήλιου, να αναλογιστούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει τους τελευταίους 6 μήνες και να θέσουμε τις προθέσεις μας για τους επόμενους 6 μήνες του χρόνου», λέει η ίδια.

therino-iliostasio-tina-3_city.jpeg



«Πάντα ξεκινώ τις τελετές “ανοίγοντας έναν κύκλο προστασίας” (σ.σ. σε διάφορες πρακτικές, η δημιουργία ενός νοητού κύκλου με τη φαντασία, πιστεύεται ότι μπορεί να προσφέρει, μεταξύ άλλων, προστασία κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού) για τους παρευρισκόμενους, ούτως ώστε να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς για να μοιραστούν ό,τι έχουν να μοιραστούν. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός μάνταλα με όμορφα, φρέσκα βότανα και λουλούδια. Μετά από συζήτηση και καθορισμό προθέσεων, “φορτίσαμε” το νερό μας με τις προθέσεις και τις δηλώσεις μας, για να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν την ενέργεια τις επόμενες μέρες», αναφέρει σχετικά με τη διαδικασία της τελετής - (σ.σ. Σε διάφορες πρακτικές το φόρτισμα νερού μπορεί να περιλαμβάνει την δήλωση προθέσεων σε ένα μπουκάλι νερού για να φορτιστεί. Ένας άλλος τρόπος είναι να αφήσεις το νερό κάτω από τον Ήλιο ή τη Σελήνη με την πρόθεση να “φορτιστεί” με την ενέργειά τους).

therino-iliostasio-tina-4_city.jpeg



Μετά το «άνοιγμα του κύκλου», τη συζήτηση και το «φόρτισμα» του νερού, οι συμμετέχοντες χόρεψαν, αλείφτηκαν με «λάδι του Ήλιου», διαλογίστηκαν και διάβασαν τα χαρτιά, γνωστά ως oracle cards.



«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, περάσαμε υπέροχα!», τονίζει η Τίνα, σχετικά με τη μικρή μεν, αλλά σημαντική τελετή που πραγματοποιήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ