Οι «αλογόμυγες του Δράκουλα» σπέρνουν φόβο στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το δάγκωμά τους μπορεί να διαπεράσει ακόμα και τα ρούχα.
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023
2
λεπτά
Το καλοκαίρι έχει φτάσει και ένα νέο πλάσμα πρόκειται να προκαλέσει φόβο στις καρδιές των Βρετανών, η διαβόητη «αλογόμυγα του Δράκουλα». Με τις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και τα συνακόλουθα καιρικά φαινόμενα, οι ειδικοί προειδοποιούν τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τους αυτά τα έντομα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους δραστηριοτήτων.
Οι εύστοχα ονομαζόμενες «αλογόμυγες Δράκουλα» διαθέτουν ένα επώδυνο δάγκωμα που μπορεί να διαπεράσει τα ρούχα. Πέρα από την άμεση δυσφορία, τα τσιμπήματά τους μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες λοιμώξεις και πρήξιμο, καθιστώντας τα μια σοβαρή ανησυχία που δεν πρέπει να υποτιμάται.
Έχουν ακόρεστη δίψα για αίμα και τα δαγκώματα τους μπορεί να καταστήσουν αναγκαία μια σειρά αντιβιοτικών για την καταπολέμηση πιθανών λοιμώξεων. Η πληθυσμιακή έξαρση αυτών των αλογομυγών αναδεικνύει περαιτέρω την επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών φαρμάκων, σύμφωνα με το «Antibiotic Research UK».
Η Βρετανική Ένωση Ελέγχου Παρασίτων έχει τοποθετήσει τις αλογόμυγες στην κορυφαία κατηγορία «Τσιμπήματα προς αποφυγή», μαζί με αράχνες όπως η μαύρη χήρα και τα κουνούπια, τονίζοντας τη σημασία του να μένετε μακριά από αυτά τα έντομα. Η ένωση προειδοποιεί ότι οι αλογόμυγες μπορούν καταναλώνουν μεγάλα ζώα και τα τσιμπήματά τους είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και επώδυνα. Με τις γνάθους τους ικανές να σκίζουν και να διαλύουν τη σάρκα, οι αλογόμυγες είναι αδυσώπητες στο κυνήγι του αίματος.
Οι αλογόμυγες είναι από τη φύση τους αιμοβόρες, δηλαδή τρέφονται με αίμα, και έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο όταν δαγκώνουν. Για να ελαχιστοποιήσετε τις συναντήσεις με αυτά τα τρομερά πλάσματα, η BPCA συμβουλεύει να απομακρύνετε τα στάσιμα νερά κοντά σε σπίτια, πισίνες και υδρομασάζ, καθώς οι περιοχές αυτές συχνά προσελκύουν τις αλογόμυγες.
Δείτε επίσης
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο για να μην τσιμπάνε οι μύγες τις αγελάδες
Φωτογραφίσαμε το κυπριακό φυτό που «τρώει» μύγες, κουνούπια και μέλισσες