Η ιδιαιτερότητα της Ζόι τής χάρισε ένα ρεκόρ Γκίνες

Η θέση είχε μείνει κενή από το 2021, μετά τον θάνατο του προηγούμενου κατόχου της.

Article featured image
Article featured image


Ένας σκύλος από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ κάνει θραύση με ρεκόρ Guinness για τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο.

Ο Ντρου και η σύζυγός του, Σέιντι δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι υπέβαλαν τα έγγραφα του αγαπημένου τους σκύλου, της Ζόι, στον οργανισμό Γκίνες τον Νοέμβριο, προτού λάβουν το πιστοποιητικό των νέων κατόχων του ρεκόρ τον Μάρτιο του 2023.

Είχε προηγηθεί μια ιστορία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η Σέιντι και ο σύζυγός της είδαν μια ανάρτηση στο διαδίκτυο από κάποιον που προσπαθούσε να απαλλαχθεί από μια ακούσια γέννα κουταβιών. Μίλησαν με το άτομο αυτό και συμφώνησαν να αναλάβουν τη Ζόι επειδή ταίριαζε σε ένα μείγμα από ράτσες που τους άρεσε. Πρόκειται για μία διασταύρωση λαμπραντόρ και γερμανικού ποιμενικού.Οι Γουίλιαμς παρατήρησαν γρήγορα ότι η γλώσσα της Ζόι έξεχε από το στόμα της, παρόλο που ήταν μόλις πέντε εβδομάδων. Και καθώς μεγάλωνε και γνώριζε περισσότερους ανθρώπους, το πιο συνηθισμένο σχόλιο που λάμβαναν οι κηδεμόνες της ήταν «Φίλε, έχει μεγάλη γλώσσα», θυμάται ο Ντρου.

Ένα άτομο πρότεινε στον Ντρου ότι η ασυνήθιστα μεγάλη γλώσσα της Ζόι θα έσπαγε πιθανώς ένα ρεκόρ μήκους, αν υπήρχε ένα που τηρούνταν. Ο Ντρου μπήκε στον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες και είδε ότι το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη γλώσσα σε ζωντανό σκύλο είχε μείνει κενό από τον θάνατο του προηγούμενου κατόχου το 2021, ενός σκύλου ράτσας Αγίου Βερνάρδου με γλώσσα μήκους 18,58 εκατοστών.Κάτοχος του ρεκόρ Guinness ο αξιαγάπητος σκύλος

Ο Ντρου μαζί με την σύζυγό του αποφάσισαν να το κυνηγήσουν. Πήγαν τη Ζόι σε έναν κτηνίατρο ο οποίος μέτρησε τη γλώσσα της στα 12.7 εκατοστά . Ένα πακέτο βίντεο, φωτογραφιών και καταθέσεων μαρτύρων εγγυήθηκε για την εγκυρότητα της μέτρησης που υποβλήθηκε στον οργανισμό που είναι γνωστός για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περισσότερα από 40.000 παγκόσμια ρεκόρ.

Η εκτίμησή τους δικαιώθηκε όταν έλαβαν ένα πιστοποιητικό από την Guinness που επιβεβαίωνε ότι η Ζόι είναι πλέον κάτοχος του ρεκόρ του σκύλου με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο, έγραψε ο Guardian.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ