Ανανεώνουμε τη μνήμη μας για τα γεγονότα του ‘74 με ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ

Μια ευκαιρία να ενισχύσουμε την κοινή μας αίσθηση για ειρήνη και αλληλεγγύη.

Article featured image
Article featured image


Το θερινό σινεμά Starlit Screens έχει την τιμή να προσκαλέσει τον κόσμο στις 20/07 και ώρα 21:00 σε μια ξεχωριστή προβολή, στο πλαίσιο της σημαντικής επετείου των 49 χρόνων από την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Με ιδιαίτερη τιμή, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Κύπρος 74», που δημιουργήθηκε από τους αξέχαστους Κώστα Φαρμακά και Γιώργο Κατσούρη, με τη βοήθεια του Μάρκου Σαπάνη.

Το «Κύπρος 74» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 18 λεπτών, που αναδεικνύει τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο με μοναδικό τρόπο. Το ντοκιμαντέρ είναι ντυμένο με ειδικά γραμμένη μουσική από τον διάσημο Μίκη Θεοδωράκη και τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Κατσούρης, με αφήγηση από τον αγαπημένο ηθοποιό Μάνο Κατράκη. Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί με επιτυχία στην Αθήνα, το Παρίσι και την Μόσχα, αφήνοντας τους θεατές με ανεξίτηλες εντυπώσεις. Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει ο εγγονός του δημιουργού Κώστα Φαρμακά.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσουν δύο ταινίες μικρού μήκους σε σκηνοθεσία του Σάιμον Φαρμακά, με τίτλους «Absent» και «Airport for Sale».

Η τιμή του εισιτηρίου για την εκδήλωση είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει δωρεάν ποπκορν για κάθε θεατή. Για κράτηση των εισιτηρίων παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.starlitscreens.com

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να ανανεώσουμε την μνήμη μας για τα γεγονότα του παρελθόντος και να ενισχύσουμε την κοινή μας αίσθηση για ειρήνη και αλληλεγγύη.


Ημέρα: 20 Ιουλίου

Έναρξη προβολής: 21:00

Χώρος: Starlit Screens

Τιμή: 10 ευρώ

Κρατήσεις: www.starlitscreens.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ