Πώς να ξεχωρίσεις στην αγορά του σήμερα;

Το πιο γνωστό και καταξιωμένο business school της Κύπρου μετεξελίσσεται σε Πανεπιστήμιο Λεμεσού, προσφέροντας μεταπτυχιακά προγράμματα για τους επαγγελματίες που θέλουν να παραμένουν «ahead of the game».

Article featured image
Article featured image

Με δραστικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, σπουδάζουμε και δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω της πανδημίας, είτε χάρη στην τεχνολογία, το να παραμένει ένας επαγγελματίας «ahead of the game», ανταγωνιστικός και προσοντούχος είναι πλέον μια πρόκληση. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θα κάνει έναν επαγγελματία να ξεχωρίζει και να συνεχίσει να εξελίσσεται;


Συνεχής μάθηση


Η πρώτη προφανής απάντηση είναι η συνεχής μάθηση. Οι επαγγελματίες που επενδύουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, αποκτώντας νέες δεξιότητες, παραμένοντας ενημερωμένοι για τις τάσεις του κλάδου τους και επιδιώκοντας σχετικές πιστοποιήσεις τείνουν να ξεχωρίζουν. Η επίδειξη δέσμευσης για μάθηση και ανάπτυξη δείχνει στους εργοδότες και τους πελάτες προσαρμοστικότητα και προθυμία να παραμείνει κάποιος μπροστά, σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως.


Προσαρμοστικότητα


Παράλληλα, η ικανότητα προσαρμογής σε νέες τεχνολογίες, υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας και μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι ζωτικής σημασίας. Οι επαγγελματίες που μπορούν να προσαρμόσουν γρήγορα τις δεξιότητες, τις προσεγγίσεις και τις στρατηγικές τους έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.


Επικοινωνία


Εξίσου απαραίτητη είναι και η δεξιότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας. Οι επαγγελματίες που μπορούν να διατυπώνουν ξεκάθαρα τις ιδέες τους, να ακούν ενεργά και να συνεργάζονται επιτυχώς σε μια ομάδα είναι περιζήτητοι. Μόνο έτσι μπορεί ένας επαγγελματίας να χτίσει σχέσεις, να μεταδώσει σύνθετες πληροφορίες και να εργαστεί αποτελεσματικά σε μια ομάδα σύνθετων ρόλων και ικανοτήτων.


Επίλυση προβλημάτων


Και οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί πελάτες εκτιμούν τους επαγγελματίες που μπορούν να εντοπίσουν και να λύσουν προβλήματα. Η επίδειξη κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και αναλυτικών δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων οδηγεί σε καινοτόμες λύσεις και άρα αυξημένη αποτελεσματικότητα, ευκολότερη λήψη αποφάσεων και βελτιωμένα αποτελέσματα.


Συναισθηματική νοημοσύνη


Η συναισθηματική νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα κατανόησης και διαχείρισης των συναισθημάτων μας και στην επίδειξη ενσυναίσθησης προς τους άλλους. Οι επαγγελματίες που διαθέτουν συναισθηματική νοημοσύνη μπορούν να διαχειρίζονται με ευκολία τις εργασιακές σχέσεις τους, να επιλύουν συγκρούσεις και να συνεργάζονται αποτελεσματικά. Αυτή η ικανότητα βοηθά στη δημιουργία ισχυρών επαγγελματικών δικτύων, ενισχύει την ομαδική εργασία και βελτιώνει τη συνολική απόδοση.


Άνεση με την τεχνολογία


Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Η επαρκής γνώση της τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων είναι αναντίρρητα απαραίτητη. Οι επαγγελματίες που αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές λογισμικού, ψηφιακές πλατφόρμες και αναδυόμενες τεχνολογίες αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το να είναι κάποιος ψηφιακά εγγράμματος του επιτρέπει να εργάζεται πιο έξυπνα και να αξιοποιεί την τεχνολογία για βελτιωμένη παραγωγικότητα.


Μπορεί ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα να βοηθήσει;


Το σωστό πρόγραμμα, ναι! Στην Κύπρο, από το 1990, το CIIM έχει προσφέρει μέχρι σήμερα μεταπτυχιακούς τίτλους σε πάνω από 3,000 Κύπριους και ξένους φοιτητές, οι οποίοι σήμερα εργάζονται σε καίριες διευθυντικές θέσεις στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα της Κύπρου και χωρών του εξωτερικού και διακρίνονται για τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και ξεχωρίζουν για την οξυδέρκεια, την ηγετικότητα και την προσαρμοστικότητά τους.


Πλέον, το πιο γνωστό και καταξιωμένο business school της Κύπρου μετεξελίσσεται σε Πανεπιστήμιο Λεμεσού, συνεχίζοντας το καινοτόμο και άκρως πετυχημένο έργο του. Στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού εκτός από πτυχιακά προγράμματα, προσφέρονται από τον Σεπτέμβριο και μεταπτυχιακά προγράμματα, μεταξύ τους και το δημοφιλές ΜΒΑ που έχουν παρακολουθήσει καταξιωμένοι επαγγελματίες του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και του εξωτερικού. Θα προσφέρονται, επίσης, μεταπτυχιακά προγράμματα στην Πράσινη και Ψηφιακή Διοίκηση, τα Ναυτιλιακά, την Εκπαίδευση, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και άλλα.


Με θεμέλιο την εμπειρία και την επιτυχία που είχε το CIIM, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λεμεσού σχεδιάστηκαν για να παρέχουν εμβάθυνση στις δεξιότητες ενός επαγγελματία και κατανόηση των στρατηγικών που απαιτούνται για την επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων της εποχής μας, αλλά και εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την ειδοποιό διαφορά.


Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Λεμεσού, με ευρεία εμπειρία στους τομείς τους και με τη βοήθεια των τεχνολογιών αιχμής, παρέχουν όχι μόνο γνώση, αλλά και τρόπο σκέψης που σπάει τα στερεότυπα, διευρύνει τους ορίζοντες και δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο.


Ιδιαίτερα για πολυάσχολους επαγγελματίες, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λεμεσού επικεντρώνονται στην ευελιξία και την αποτελεσματικότητα, προσφέροντας ένα πρόγραμμα σπουδών που επιτρέπει στους φοιτητές να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο και τον ρυθμό των μαθημάτων.


Τα μεταπτυχιακά μαθήματα προσφέρονται στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Οι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες, κρατική χορηγία και επιχορηγημένα δίδακτρα.


Μάθετε για τις Ημέρες Γνωριμίας του Πανεπιστημίου, στα Social Media και στη σελίδα του Πανεπιστημίου www.uol.ac.cy.


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε τη σελίδα του Πανεπιστημίου ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 77 77 24 46 και μέσω email στο admissions@uol.ac.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ