Οι πρωτεύσαντες των Παγκυπρίων λένε πώς εξασφάλισαν τις υψηλότερες βαθμολογίες

Απερίγραπτη η χαρά των μαθητών για τα αποτελέσματά τους.

Article featured image
Article featured image


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (19/7) τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και τα ονόματα όσων εξασφάλισαν την υψηλότερη βαθμολογία. Μιλώντας στο SigmaLive μερικοί από τους πρωτεύσαντες δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, και πως οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.



Η Γιούλια Γάννουκου δήλωσε στο SigmaLive χαρούμενη για το αποτέλεσμα μιας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν η πρώτη της επιλογή. Κληθείσα να απαντήσει αν το εντατικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας είπε πως πρόσεχε στην τάξη και είχε πολύ καλούς καθηγητές. Δήλωσε ακόμη ότι πήγαινε φροντιστήρια όπου και εκεί είχε εξαιρετικούς καθηγητές ενώ τόνισε ότι το να προσέχει στην τάξη ήταν το βασικό στοιχείο της επιτυχίας.

Μιλώντας στο SigmaLive η Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε ότι δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη αλλά ότι είναι πολύ χαρούμενη. «Σίγουρα δεν περίμενα να έρθω πρώτη άλλα ήταν η πρώτη μου επιλογή», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να σπουδάσει Αθήνα αν εξασφαλίσει θέση. Η ίδια μάλιστα μίλησε και στο «Μεσημέρι και Κάτι» και μπορείτε να δείτε όσα είπε στο ακόλουθο βίντεο:



Στο SigmaLive μίλησε και η Ιωάννα Γεωργίου από το Λύκειο Λινόπετρας η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να εξασφαλίσει «το απόλυτο 20» και πως ήταν η πρώτη της επιλογή, όμως στόχος της είναι μια θέση σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας για σπουδές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά. Μιλώντας για τους μελλοντικούς της στόχους είπε στο «Μεσημέρι και Κάτι» πως θέλει να πάρει το πτυχίο της πρώτα για να δει τι πόρτες θα ανοίξουν.



Ανάμεσα στους πρώτους 12 είναι και ο Κυριάκος Ολσέν από το Λανίτειο Λύκειο ο οποίος εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Μιλώντας στο SigmaLive ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος αλλά δεν θα κρατήσει τη θέση καθώς στόχος του είναι να σπουδάσει οδοντιατρική στην Ελλάδα.

Η Άντρεα Αντωνιάδου δέχθηκε τα χαρμόσυνα νέα κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς της. Δήλωσε ότι το ήθελε πολύ ενώ είπε πως το μυστικό είναι πάνω απ’ όλα η πειθαρχία και να «πείσεις τον εαυτό σου να αφήσει το κινητό και να στρωθεί στο διάβασμα».

Ο Αντωνίου Σίμος δήλωσε στο SigmaLive ότι έλαβε μεν το «απόλυτο 20» ωστόσο δεν ήταν αυτό που ήθελε να περάσει και έτσι θα ξαναπροσπαθήσει μόλις απολυθεί από τον στρατό. Ερωτηθείς για το αν το διάβασμα ήταν το κλειδί της επιτυχίας είπε πως «ήταν τόσο όσο έπρεπε».

Η Μικαέλλα Αντωνίου δήλωσε στο SigmaLive ότι το αποτέλεσμα που έλαβε ήταν η πρώτη της επιλογή αλλά θα εξετάσει και κάποιες άλλες επιλογές που έχει ενώπιον της. Είπε πως το τακτικό πρόγραμμα και το διάβασμα με μέτρο ήταν αυτό που την οδήγησε στην επιτυχία ενώ δήλωσε πως το αποτέλεσμα των εξετάσεων την βρήκε σε διακοπές.

Ο Γιώργος Κυριάκου ανέφερε ότι σίγουρα ήταν μια απαιτητική χρονιά ενώ κληθείς να σχολιάσει αν η σχολή Ικάρων ήταν η πρώτη του επιλογή είπε πως φυσικά ήταν. Στην ίδια Σχολή θα μπουν άλλοι 3 Κύπριοι, δυο Ιπτάμενοι και άλλος ένας πληροφορικάριος.

Η Νικολέττα Βρυωνίδου που πρώτευσε στο Τμήμα Βιολογίας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της για την επιτυχία της. Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν μεγάλη τιμή και μεγάλη ικανοποίηση για την ίδια. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ανέμενε ότι τα πήγε καλά αλλά δεν περίμενε την πρωτιά. «Ήταν μια έκπληξη», ανέφερε. Η επιτυχία της, είπε η Νικολέττα, οφείλεται στο «συστηματικό πρόγραμμα και διάβασμα με συνέπεια πολλή προσπάθεια και θυσίες». Πρόσθεσε πως θα κρατήσει την θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και όσον για το μάθημα της βιολογίας είπε πως της αρέσει και την έβαλε πρώτη της επιλογή.

Σημειώνεται ότι η είδηση θα ανανεωθεί στο Sigmalive μόλις γίνει εφικτή η επικοινωνία με όλους τους μαθητές, μιας και κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι την ώρα που αναρτήθηκε το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ