Youtuber έμαθε σε πίθηκο να παίζει Minecraft [Βίντεο]

Ο Kanzi δείχνει στους ανθρώπους πόσο έξυπνοι μπορούν να είναι οι πίθηκοι μπονόμπο.

Article featured image
Article featured image


Όταν πρόκειται να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι, το να μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία με άλλους μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να έρθει ως εμπόδιο είναι να πρέπει να διδάξεις τον φίλο σου ή οποιονδήποτε θα παίξετε μαζί πώς λειτουργεί το παιχνίδι, πόσο μάλλον αν αυτός ο φίλος είναι... ζώο.

Ένας YouTuber αποφάσισε να δοκιμάσει να διδάξει σε έναν πίθηκο, μπονόμπο συγκεκριμένα, να παίζει το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft και το εγχείρημά του στέφθηκε με επιτυχία. Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν διδάξει πιθήκους να κάνουν παρόμοια πράγματα, ο Kanzi ήταν το πρώτο πρωτεύον που έμαθε να παίζει το εν λόγω παιχνίδι.

Ο YouTuber ChrisDaCow συναντήθηκε με ερευνητές οι οποίοι τού σύστησαν τον Kanzi, έναν πίθηκο που του αρέσει να παίζει με ανθρώπους. Ο Kanzi είναι εξοικειωμένος με το να παίζει παιχνίδια ως μέρος του ερευνητικού προγράμματος που πραγματοποιείται στο ίδρυμα Ape Initiative in Des Moines, στην Άϊοβα. Γι’ αυτό και είχε ήδη μια οθόνη αφής που ήταν εξοικειωμένος με τη χρήση της.

Μόλις ο YouTuber έστησε το Minecraft στην οθόνη, άρχισε να διδάσκει τον Kanzi πώς να παίζει. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να αγγίξει την οθόνη για να μετακινήσει τον χαρακτήρα του. Είχε επίσης ένα κουμπί που του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το φτυάρι της και να εξορύξει υλικό. Ο Kanzi τελείωσε το tutorial γρήγορα, συλλέγοντας αντικείμενα που έμειναν στο έδαφος. Φαίνεται ότι η ανταμοιβή του με φιστίκια ήταν αρκετή για να τον παρακινήσει να διαπρέψει στο παιχνίδι.



Για να τεθούν οι δεξιότητες του Kanzi σε δοκιμασία, ο χαρακτήρας του Minecraft στο παιχνίδι τοποθετήθηκε σε μια σπηλιά από την οποία έπρεπε να βρει την έξοδο χρησιμοποιώντας όλα όσα έμαθε στο tutorial.

Το πρωτεύον κινήθηκε γρήγορα, σπάζοντας κάθε εμπόδιο που βρισκόταν στον δρόμο του. Αυτό που τον δυσκόλεψε ήταν ότι κολλούσε σε γωνίες και δεν καταλάβαινε πως να απομακρύνεται από αυτές, αναγκάζοντας τον ChrisDaCow να βοηθήσει τον μπονόμπο για λίγο.

Δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει το δρόμο του μέσα από τα διαφορετικά τοπία, επιδεικνύοντας την τέχνη του στο Minecraft! Έπαιξε ακόμη και με τον διάσημο δημιουργό περιεχομένου TommyInnit στο παιχνίδι.


Ο ChrisDaCow τονίζει σημαντικά ζητήματα για τους μπονόμπους

Το βίντεο ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για το Ape Initiative να παρουσιάσει τη δουλειά του με τους μπονόμπους και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το είδος. Αρχικά, υπάρχει περιορισμένος αριθμός μπονόμπων στην άγρια ​​φύση, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις διατήρησης όπως αυτή ακόμα πιο σημαντικές. Το βίντεο ήταν μια ευκαιρία για το ίδρυμα να παρουσιάσει την έρευνά του και τη δουλειά του, μέσω πιθήκων όπως ο Kanzi.

Επιπλέον, συνέχισε να δείχνει στους ανθρώπους πόσο έξυπνοι είναι οι μπονόμποι, ειδικά όταν πρόκειται για το παιχνίδι Minecraft!




Με πληροφορίες από essentiallysports

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ