Η Αστυνομία σκέφτεται να μάς ενημερώνει πού (και πότε) θα υπάρχουν κινητές κάμερες

Καλή σκέψη.

Article featured image
Article featured image

Σκέψεις να ενημερώνονται οι πολίτες μέσω του app της αστυνομίας σχετικά με τα σημεία στα οποία θα υπάρχουν κινητές κάμερες – αλλά και τις ώρες, κάνουν οι αρμόδιες Αρχές. Διευκρινίζεται ότι μέσω του app -που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και είναι διαθέσιμο στο Google Play και το App Store- το κοινό θα ενημερώνεται ότι υπάρχει κινητή κάμερα σε έναν συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ακριβές σημείο, στο οποίο θα είναι τοποθετημένη.

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, είπε εισαγωγικά ότι «ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι στις κινητές κάμερες βρίσκονται αστυνομικοί. Τις χειρίζονται πολίτες, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας. Η λειτουργία τους γίνεται καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας, τα σημεία δηλαδή όπου θα στηθούν. Στη βάση μελέτης καθορίζονται τα σημεία που διαπιστώνονται σοβαρές οδικές συγκρούσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο».


Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μετά τη διαπίστωση προβλημάτων από παράπονα πολιτών, τα οποία ήταν σωστά, έγινε σύσκεψη στο Αρχηγείο. Εκεί δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, όπως για παράδειγμα να γίνεται περισσότερος έλεγχος, να μην στήνονται κάμερες σε σημεία παγίδες, όπως για παράδειγμα εκεί που αλλάζουν τα όρια ταχύτητας.

«Σκοπός μας δεν είναι η καταγγελία, αλλά η πρόληψη. Υπήρξε μια σκέψη που μελετάται, κατά πόσον να εφαρμοστεί στο app της Αστυνομίας ότι σε συγκεκριμένο σημείο θα υπάρχει κινητή κάμερα. Σκοπός επανέλαβε είναι η πρόληψη και όχι η καταγγελία. Ο κόσμος να το αντιληφθεί αυτό και να μην επιτίθεται στους χειριστές των καμερών», είπε ο εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ