Σούπερ μάρκετ έκλεισε εξαιτίας αράχνης που έκοβε βόλτες σε κιβώτιο με μπανάνες

Το δάγκωμά της προκαλεί -μεταξύ άλλων- επώδυνη στύση που μπορεί να διαρκέσει για ώρες.

Article featured image
Article featured image

Ένα σούπερ μάρκετ στο Krems an der Donaou στην Αυστρία έκλεισε αυτήν την εβδομάδα αφού μια δηλητηριώδης βραζιλιάνικη αράχνη, που προκαλεί επώδυνη στύση, εντοπίστηκε να περιφέρεται μέσα σε κιβώτιο με μπανάνες.

Την επικίνδυνη αράχνη εντόπισε ένας υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στις τοπικές αρχές καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα δάγκωμα από τη συγκεκριμένη αράχνη μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια, επώδυνη στύση.

Μάλιστα, το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης εκτός από πόνο και στύση, αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα, ενώ ο πόνος από το δάγκωμα εξαπλώνεται σε όλο το σώμα και προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση.

«Η στύση είναι μια παρενέργεια που θα βιώσουν όλοι όσοι τσιμπηθούν από αυτή την αράχνη, μαζί με τον πόνο και τη δυσφορία. Ελπίζουμε ότι τελικά αυτό θα καταλήξει στην ανάπτυξη πραγματικών φαρμάκων για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας», δήλωσε ο Δρ Romulo Leite του Ιατρικού Κολεγίου της Τζόρτζια, ο οποίος έχει μελετήσει τη συγκεκριμένη αράχνη.


Όπως αναφέρει η New York Post, το σούπερ μάρκετ φέρεται να είναι κλειστό από την Τρίτη, όταν ο υπάλληλος εντόπισε την αράχνη και κάλεσε την πυροσβεστική. Ανέφερε ότι βρήκε μια αράχνη μήκους περίπου 10 εκατοστών με μαύρο και κόκκινο χρώμα. Στη συνέχεια το προσωπικό πέταξε όλες τις μπανάνες, όλα τα άλλα φρέσκα τρόφιμα διαχωρίστηκαν και το κατάστημα καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε.

Αν και οι υπεύθυνοι του μαγαζιού περίμεναν ότι θα καταφέρουν να την αιχμαλωτίσουν μέσα σε λίγες ώρες τελικά δεν τα κατάφεραν με την επικίνδυνη αράχνη να παραμένει ελεύθερη.

NYPICHPDPICT000021288965.jpg



Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το είδος δηλητηριώδους αράχνης περιπλανιέται στην Ευρώπη.

Τον Μάιο του 2017 «εκατοντάδες» από τις αράχνες διείσδυσαν στις μπανάνες κάποιου που είχε αγοράσει από σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC. Οι αράχνες ανάγκασαν την οικογένεια να εκκενώσει το σπίτι της.

Την άνοιξη, ένας άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι βρήκε μια επώδυνη και δηλητηριώδη αράχνη Huntsman στις μπανάνες του τις οποίες αγόρασε από σούπερ μάρκετ.

«Δεν νομίζω ότι έχω ξαναζήσει τέτοια αντίδραση τρόμου στο παρελθόν. Έμεινα εντελώς άναυδος όταν την ανακάλυψα», δήλωσε ο Craig Harrison στο Caters, προσθέτοντας ότι «με τρόμαξε όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ