Σε ζωντανή μετάδοση θα προβληθεί (αν γίνει ποτέ) η μάχη Μαρκ vs Μασκ

«Είναι μια πολιτισμένη μορφή πολέμου. Οι άντρες αγαπούν τον πόλεμο».

Article featured image
Article featured image


Ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είπε ότι «δεν κρατάει την ανάσα του» για μια προτεινόμενη μάχη στο κλουβί με αντίπαλο τον Ίλον Μασκ.

Σε μια ανάρτηση στη νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Threads, ο Μαρκ είπε ότι είχε προτείνει την 26η Αυγούστου για την αναμέτρηση.

Μετά από μια ανάρτηση στο X στην οποία ο Μασκ ισχυριζόταν ότι προπονείται «καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας», ο Ζούκερμπεργκ έγραψε: «Είμαι έτοιμος σήμερα... αλλά δεν το επιβεβαίωσε».



Οι δυο τους έγιναν άμεσοι ανταγωνιστές τον Ιούλιο με την κυκλοφορία του Threads.

Ο Μασκ έθεσε περαιτέρω αμφιβολίες για τον πιθανό αγώνα, λέγοντας ότι «η ακριβής ημερομηνία είναι ακόμα αβέβαιη», καθώς μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης του.

Οι μεγιστάνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιέζουν ο ένας τον άλλον τους τελευταίους μήνες, με τον Μασκ να ισχυρίζεται την Κυριακή ότι ο αγώνας τους θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.



Είπε ότι τυχόν έσοδα από τον αγώνα θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα βετεράνων.

Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το νόημα του αγώνα από έναν χρήστη X, ο Μασκ απάντησε: «Είναι μια πολιτισμένη μορφή πολέμου. Οι άντρες αγαπούν τον πόλεμο».

Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε στην πρόταση ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί σε ζωντανά στο X, δημοσιεύοντας: «Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μια πιο αξιόπιστη πλατφόρμα που μπορεί πραγματικά να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;».



Το διακύβευμα είναι φαινομενικά υψηλό αφού η Meta, η οποία κατέχει επίσης το Instagram και το Facebook, κυκλοφόρησε το Threads στις αρχές Ιουλίου, προσελκύοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ είπε αργότερα ότι η πλατφόρμα είχε χάσει περισσότερους από τους μισούς χρήστες της μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα.

Η αντίπαλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις σε πολλές περιπτώσεις από τότε που ο Μασκ ανέλαβε την εταιρεία και έκανε ορισμένες αλλαγές, όπως να αναγκάσει τους χρήστες να συνδεθούν για να δουν αναρτήσεις. Πραγματοποίησε επίσης μαζικές απολύσεις από την εταιρεία.

Ο Μασκ δημοσίευσε ένα μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιούνιο ισχυριζόμενος ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα στο κλουβί» - έναν αγώνα που συνήθως περιλαμβάνει λίγους κανόνες.

Στη συνέχεια, ο Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από το tweet του κ. Μασκ με τη λεζάντα «στείλε μου τοποθεσία», ενώ ο Μασκ απάντησε με: «Οκτάγωνο του Βέγκας».

Το Οκτάγωνο είναι μια περιφραγμένη περιοχή που χρησιμοποιείται για αγώνες Ultimate Fighting Championship (UFC). Το UFC εδρεύει στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Ο 52χρονος Μασκ έγραψε επίσης: «Έχω αυτήν την υπέροχη κίνηση που αποκαλώ “The Walrus”, όπου απλώς ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλό μου και δεν κάνω τίποτα».

Αργότερα ανέβασε στο Twitter βίντεο με θαλάσσιους ίππους, υποδηλώνοντας ίσως ότι η πρόκληση του με τον ιδρυτή του Facebook μπορεί να μην ήταν εντελώς σοβαρή.

Ο Zuckerberg είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και είπε την Κυριακή: «Λατρεύω αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ανθρώπους που προπονούνται ό,τι κι αν συμβεί εδώ».



Με πληροφορίες από bbc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ