Η θέση της NASA για τις «εξωγήινες μούμιες» που παρουσιάστηκαν στο μεξικανικό Κογκρέσο

Οι δύο νεκροί «εξωγήινοι» παρουσιάστηκαν την Τετάρτη ενώπιον του μεξικανικού Kογκρέσου από τον αυτοαποκαλούμενο ουφολόγο Τζέιμι Μάουσαν.

Article featured image
Article featured image

Για τους «μη ανθρώπινους σκελετούς» που παρουσιάστηκαν προχθές στο Κογκρέσο του Μεξικού από αυτοαποκαλούμενο ειδικό σε θέματα UFO, κλήθηκε να απαντήσει η NASA.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του BBC ζήτησε ένα σχόλιο από την ομάδα της NASA κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιούνταν για τα UAP, δηλαδή «Άγνωστης Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα». Επί της ουσίας, πρόκειται για τα γνωστά UFO. Ωστόσο, καθώς ο όρος είχε πάρει αρνητική χροιά, έχει αντικατασταθεί επισήμως από τον όρο UAP.


«Είναι κάτι που έχω δει μόνο στο Twitter», είπε αρχικά ο Ντέιβιντ Σπρέγκελ της NASA, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Όταν έχεις ασυνήθιστα πράγματα, πρέπει τα δεδομένα να γίνονται δημόσια. Όπως η NASA έχει ένα από τα πιο πολύτιμα δείγματα από το διάστημα, σεληνιακά πετρώματα. Τι κάνουμε; Τα θέτουμε στη διάθεση επιστημόνων που θέλουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Δεν ξέρουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων που παρουσιάστηκαν. Αν ήμουν η κυβέρνηση του Μεξικό, ή τους έκανα μία σύσταση, θα ήταν αν έχετε κάτι παράξενο, κάντε διαθέσιμα τα δείγματα για την επιστημονική κοινότητα και θα δούμε τι υπάρχει», συμπλήρωσε.

Τα «μη ανθρώπινα πτώματα»


Στο Κογκρέσο του Μεξικό, ο αυτοαποκαλούμενος ειδικός στα UFO, Τζέιμι Μάουσαν παρουσίασε την Τετάρτη δύο σκελετούς οι οποίοι ανασύρθηκαν από ένα ορυχείο στο Κούσκο του Περού σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από επιστήμονες. Παρών ήταν επίσης και ο Ράιν Γκρέιβς, εκτελεστικός διευθυντής του Americans for Safe Aerospace και πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο Τζέιμι Μάουσαν, κατέθεσε ενόρκως, ενώπιον των μελών της μεξικανικής κυβέρνησης και Αμερικανών αξιωματούχων πως τα δύο μουμιοποιημένα σώματα -ηλικίας 1.000 ετών- δεν αποτελούν μέρος της «γήινης εξέλιξής μας», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα τρίτο του DNA τους παραμένει «άγνωστο».



«Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της επίγειας εξέλιξής μας. Δεν είναι όντα που βρέθηκαν μετά από συντρίμμια UFO. Βρέθηκαν σε ορυχεία και αργότερα απολιθώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Βέβαια ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί ακόμη να απαντήσει με βεβαιότητα στο ερώτημα αν τα πτώματα που έχουν τρία δάχτυλα το καθένα, ανήκουν σε εξωγήινους ή όχι.


Εντούτοις, η γνησιότητα των δειγμάτων έχει γίνει δεκτή με έντονο σκεπτικισμό στους επιστημονικούς κύκλους, ενώ ο ίδιος ο Μάουσαν έχει κάνει στο παρελθόν ισχυρισμούς για εξωγήινη ζωή που διαψεύστηκαν.

Συγκεκριμένα, είχε ισχυριστεί και το 2017 πως είχε ανακαλύψει πέντε «εξωγήινες μούμιες» στο Περού, που αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν μουμοποιημένα παιδιά.

«Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τη μη ανθρώπινη τεχνολογία και τις μη ανθρώπινες οντότητες. Μιλάμε για ένα θέμα που ενώνει την ανθρωπότητα, δεν μας χωρίζει. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πραγματικότητα» είπε τώρα ο Μάουσαν στο μεξικανικό Κογκρέσο, ενώ φυσικά οι ισχυρισμοί του θα ελεγχθούν εκ νέου. Όπως άλλωστε σημειώνει στο εκτενές της ρεπορτάζ η El Pais, η όψη των ευρημάτων του Μάουσαν φέρουν χαρακτηριστικά πτηνών.


Με πληροφορίες από lifo, news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ