Συνελήφθη ο διοργανωτής της χθεσινοβραδινής διαμαρτυρίας στη Λεμεσό

Mεγάλη ομάδα ατόμων συμμετείχαν, χθες το βράδυ, σε πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στη Λεμεσό, προκαλώντας έκτροπα στους δρόμους της πόλης.

Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία Κύπρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι προχώρησε στη σύλληψη 13 συνολικά προσώπων σχετικά με τα ψεσινά έκτροπα στη Λεμεσό, ανάμεσά τους και πρόσωπο που φέρεται να είναι ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη ομάδα ακροδεξιών στοιχείων συμμετείχαν, χθες το βράδυ, σε πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με αφορμή και τα όσα εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη Χλώρακα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 19:30 με την κατάσταση να ξεφεύγει λίγο αργότερα και την εικόνα στους δρόμους της Λεμεσού να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.


Αυτούσια η ανακοίνωση:


Γύρω στις 7.30 χθες βράδυ συγκεντρώθηκαν σταδιακά στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ στη Λεμεσό γύρω στα 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα 12 πρόσωπα. Αριθμός προσώπων είχε προβεί σε κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στον παραλιακό, ενώ τέθηκαν φωτιές σε καλάθους απορριμμάτων. Περαιτέρω συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Όλοι οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα τους πρόσωπα, τα οποία τους κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.


Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ