«Έχω τέσσερα μωρά και αγωνίζομαι μόνη μου εδώ στην Κύπρο»

Αν κάτι πρέπει να μάς συγκλονίσει από τη χθεσινή πορεία στη Λεμεσό, είναι το πρόσωπο αυτής της γυναίκας, η οποία κλαίει με λυγμούς γιατί οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι τής διέλυσαν το μικρό κατάστημα.

Article featured image
Article featured image

Χθες το βράδυ, στους δρόμους της Λεμεσού, αντικρίσαμε ξανά το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού. Μια αρκετά μεγάλη ομάδα μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, σκορπώντας τον τρόμο στο διάβα τους. Προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα αλλοδαπών, σε οχήματα και σε κάδους απορριμμάτων, πετώντας μολότοφ, κροτίδες και δακρυγόνα. Φώναζαν συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι ελληνική», «έξω οι λαθρομετανάστες» και «έξω οι Σύροι από την Κύπρο».


Ανάμεσα στα θύματά τους και μια γυναίκα από το Βιετνάμ που είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται θρύψαλα. Οι συμμετέχοντες στην πορεία διέλυσαν το μικρό κατάστημα που διατηρούσε στη Λεμεσό. Θρηνεί με έναν τρόπο που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι. Ανάμεσα στα δάκρυά της, ψελλίζει με δυσκολία ότι «έχει τέσσερα μωρά και δουλεύει μόνη της στην Κύπρο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ