«Παιδί από τον παράδεισο»: Το κοριτσάκι με το σπάνιο «σύνδρομο του λυκάνθρωπου»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, με λιγότερα από 100 καταγεγραμμένα περιστατικά από τον Μεσαίωνα έως σήμερα.

Article featured image
Article featured image

Ένα κοριτσάκι, 2 ετών, του οποίου ένα σπάνιο σύνδρομο έκανε το σώμα του να καλύπτεται από τρίχες, έλαβε μια συγκινητική και ιδιαίτερη αναγνώριση από τη βασιλική οικογένεια της Μαλαισίας – η οποία το απεκάλεσε «παιδί από τον παράδεισο». Η αξιοσημείωτη αυτή στιγμή έλαβε χώρα όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Μαλαισίας επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του παιδιού, το Μπιντουλού, κατά την περιοδεία τους στο νησί του Βόρνεο.

«Ακόμα δεν έχω λόγια», είπε στο Newsflash ο πατέρας της μικρής, Ρόλαντ Τζιμπάι, για το βασιλικό ραντεβού, που έλαβε χώρα στις 11/9 στο Μπιντουλού του Βόρνεο.

wolfgirl.png



Το παιδί, που ονομάζεται Αντίκ Μίσκλιεν, πάσχει από ένα συγγενές στέλεχος υπερτρίχωσης, κατάσταση που η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής ορίζει ως «υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα».

Γνωστό και ως «σύνδρομο λυκάνθρωπου», η υπερτρίχωση είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερα από 100 καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Μεσαίωνα έως σήμερα. Η μικρή Αντίκ γεννήθηκε επίσης, χωρίς ρουθούνια. Ωστόσο, όλα αυτά δεν την εμπόδισαν να συναντηθεί με τους ηγέτες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Αντίκ και οι γονείς της, ο Τζιμπάι 47 ετών και η Τερέσα Γκουντίν, 28 ετων, ήταν μεταξύ όσων παρατάχθηκαν για να δουν τον βασιλιά Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah και τη σύζυγό του, Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandaria, μεταδίδει η New York Post.

Ωστόσο, η συνάντηση και ο χαιρετισμός πήρε άλλη τροπή, αφού ο βασιλιάς και η βασίλισσα σταμάτησαν, για να φωτογραφηθούν με την Άντικ και την οικογένειά της.

NYPICHPDPICT000039554387.jpg

75427145-12517503-image-m-3_1694692240588.jpg



«Άξιζε η αναμονή όταν ο Σουλτάνος Αμπντουλάχ, η Τούνκου Αζίζα και τα παιδιά τους συναντήθηκαν με την οικογένειά μας και έβγαλαν φωτογραφίες με τη Μίσκλιεν», είπε ο Τζιμπάι.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον βασιλιά και τη βασίλισσα», πρόσθεσε. Η πιο μεγάλη τιμή, όπως είπε ο περήφανος πατέρας, ήταν ότι ονόμασαν τη μικρή Αντίκ «anak syurga», που μεταφράζεται ως «το παιδί από τον παράδεισο».

«Ο Βασιλιάς μού είπε να φροντίσω τη Μίσκλιεν καθώς είναι η ευλογία του Θεού», είπε ο Τζιμπάι, ο οποίος ελπίζει ότι η οικογένειά του μπορεί να συναντήσει το «βασιλικό ζευγάρι ξανά, αν είναι δυνατόν».



Βέβαια, αυτή η αντιμετώπιση από τη βασιλική οικογένεια απέχει πολύ από το πώς αντιμετωπίζεται συνήθως η μικρή Αντίκ, σύμφωνα με τον πατέρα της. Ο ίδιος λέει ότι άγνωστοι ρίχνουν συχνά στο παιδί του περίεργα βλέμματα, ενώ πολλοί την αποκαλούν ακόμη και «παιδί ζώο».

«Στην αρχή, πληγωνόμασταν και νιώθαμε αγχωμένοι», είπε με πόνο ο πατέρας. «Αισθανόμασταν περίεργα και αποφεύγαμε να την πηγαίνουμε σε δημόσιους χώρους, εκτός από τις νοσοκομειακές παρακολουθήσεις». Και πρόσθεσε, «Φοβόμασταν τόσο πολύ για το τι θα έλεγαν οι άνθρωποι».

NYPICHPDPICT000039554384.jpg



Ευτυχώς, η ασθένεια της μικρής Αντίκ δεν επηρεάζει την υγεία της, αν και η οικογένεια την πηγαίνει για τακτικές εξετάσεις για να βεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία για την υπερτρίχωση. Οι πάσχοντες απλώς προσπαθούν να κρατήσουν μακριά την τριχοφυΐα μέσω διαφόρων μεθόδων αποτρίχωσης.

NYPICHPDPICT000039554385-1.jpg



Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση υπερτρίχωσης, η οποία μπορεί είτε να εμφανιστεί κατά τη γέννηση είτε κατά την ενήλικη ζωή.

Η υπερτρίχωση ή «σύνδρομο λυκάνθρωπου» χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογική ποσότητα τριχοφυΐας σε όλο το σώμα. Υπάρχουν δύο διακριτοί τύποι υπερτρίχωσης: η γενικευμένη υπερτρίχωση, η οποία εμφανίζεται σε ολόκληρο το σώμα, και η τοπική υπερτρίχωση, η οποία περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η υπερτρίχωση μπορεί να είναι είτε συγγενής (παρούσα κατά τη γέννηση) είτε επίκτητη αργότερα στη ζωή.

Ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις γίνονταν γνωστές στο παρελθόν, κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, όταν προβάλλονταν στο τσίρκο και σε «σόου φρίκης» (freak shows).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ