Η Jess μεγαλώνει 13 ψεύτικα μωρά για να προετοιμαστεί για τη μητρότητα

«Μου αρέσει να τα κοιτάζω και ναι, μερικές φορές μπορείς να κοιτάξεις πολύ γρήγορα και να ξεγελάσεις τον εαυτό σου νομίζοντας ότι είναι αληθινά».

Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι για να προετοιμαστούν για να γίνουν γονείς, αυτό το ζευγάρι όμως, αποφάσισε να ακολουθήσει μια… όχι και τόσο παραδοσιακή πρακτική.

Η 27χρονη Jess Ellis και ο 33χρονος αρραβωνιαστικός της, Avery Raassen, είναι «γονείς» 13 ψεύτικων μωρών, στα οποία αλλάζουν πάνες και τα βγάζουν βόλτα με καροτσάκια.

Η Ellis άρχισε να συλλέγει reborn κούκλες -ρεαλιστικές κούκλες που μοιάζουν με βρέφη - κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας τον Μάιο του 2020, όταν ένιωθε «μόνη».

«Πάντα αγαπούσα τα μωρά - υπάρχει κάτι πολύ ηρεμιστικό στο να κρατάς ένα μωρό», δήλωσε η Ellis, από το Ανατολικό Λονδίνο, στην South West News Service.

13-mora-koukles-6_city.png
Πηγή: SWNS



Αφού αγόρασε το πρώτο της «μωρό», τη Ρεμπέκα, ένα κοριτσάκι ενός μηνός, για περίπου 300 δολάρια, άρχισε να αναπτύσσει μια εμμονή.

Η δεύτερη κούκλα της ήρθε τον Νοέμβριο του 2020, η οποία ήταν ένα νεογέννητο με το όνομα Sam - που κόστισε σχεδόν 700 δολάρια.

Η Ellis έχει ξοδέψει σχεδόν 7.500 δολάρια για τη συλλογή των μωρών της, η οποία περιλαμβάνει επίσης την ενός μηνός June, την οκτώ μηνών Brooklyn, τη νεογέννητη Manuela, τον τριών μηνών Zain, τη νεογέννητη Lilly, τη νεογέννητη Annalese, τη νεογέννητη Aria, τον Charlie, 1 ετών, την Pippa, 1 ετών και την June, 4 ετών.

Το πιο ακριβό «παιδί» της είναι η Cookie, ένα πρόωρο κοριτσάκι, το οποίο της κόστισε 2.100 δολάρια.

«Μου αρέσει να τα κοιτάζω και ναι, μερικές φορές μπορείς να κοιτάξεις πολύ γρήγορα και να ξεγελάσεις τον εαυτό σου νομίζοντας ότι είναι αληθινά», δήλωσε η Ellis. «Είναι πολύ θεραπευτικό να τα κρατάς. Αν έχεις στρες ή άγχος μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Κατά κάποιο τρόπο, σε βοηθούν να προετοιμαστείς για να γίνεις γονιός».

13-mora-koukles-3_city.png
Πηγή: SWNS



Παρόλο που οι γονείς πάντα λένε ότι δεν έχουν αγαπημένο παιδί, η Ellis δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι έχει πράγματι ένα αγαπημένο «παιδί» - την Aria, το νεότερο παιδί της.

«Την αφήνω πολύ συχνά στο κάθισμα του αυτοκινήτου γιατί εκεί μου φαίνεται πιο ρεαλιστική», μοιράστηκε. «Την κοιτάζω και σκέφτομαι ότι είναι αληθινή επειδή μοιάζει σαν να την έχω μόλις φέρει στο σπίτι από το νοσοκομείο. Είναι πανέμορφη».

Όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο με τις κούκλες της, διάφοροι περαστικοί πιστεύουν ότι είναι αληθινά μωρά.

«Αν βιάζομαι και μου κάνουν κομπλιμέντο για το πόσο χαριτωμένες είναι, θα πω "ευχαριστώ"», εξήγησε. «Αλλά αν έχω περισσότερο χρόνο θα εξηγήσω πως είναι κούκλες και οι άνθρωποι συνήθως δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον».

13-mora-koukles-7_city.png
Πηγή: SWNS



Ο άντρας της, Raassen, ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα, είναι «απίστευτα υποστηρικτικός» προς το πάθος της Ellis - και τη βοηθάει ακόμη και να τους αλλάζει πάνες και να τις ντύνει.

«Ο αρραβωνιαστικός μου δεν είχε αλλάξει ποτέ πάνα ή δεν είχε κρατήσει ποτέ μωρό στην αγκαλιά του μέχρι που του σύστησα τα reborns και έτσι τον έβαλα να αλλάξει ένα από αυτά, γεγονός που σίγουρα αύξησε την αυτοπεποίθησή του για να αλλάξει και να κρατήσει ένα πραγματικό μωρό», λέει η Ellis.

Ο Raassen πρόσθεσε: «Μου αρέσει να έχω τις κούκλες στο σπίτι. Με βοήθησαν να μάθω πώς να κρατάω ένα πραγματικό μωρό και να αλλάζω τις πάνες του».

13-mora-koukles-2_city.png
Πηγή: SWNS



Κατά τη διάρκεια του COVID, η Ellis ήταν «πολύ, πολύ ανήσυχη» για να βγει από το σπίτι, οπότε ο Raassen της αγόρασε ένα καροτσάκι για να την ενθαρρύνει να βγει έξω και εκείνη ξεκίνησε να πηγαίνει βόλτα στο πάρκο με τις κούκλες.

Η Ellis παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να τις πηγαίνει βόλτες μερικές φορές, επειδή «είναι πολύ διασκεδαστικό» να σπρώχνεις ένα καροτσάκι.

Η μητέρα της, η Nicky, 60 ετών, ήταν επίσης εξαιρετικά υποστηρικτική και ενδιαφερόταν για την καλλιτεχνική πτυχή και για το πώς φτιάχνονται - και τις πήγε ακόμη και σε μια έκθεση κούκλας.

13-mora-koukles-5_city.png
Πηγή: SWNS



Ωστόσο, ο μπαμπάς της, Andrew, 55 ετών, της λέει ότι η συλλογή είναι «πολύ παράξενη... αλλά είναι επίσης περήφανος για μένα που κάνω κάτι που μου αρέσει και δεν ντρέπομαι να μιλάω γι' αυτό».

Ενώ η Ellis και ο Raassen θα ήθελαν πολύ να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί, αισθάνονται ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι και τα 13 ψεύτικα μωρά τους βοηθούν στο μεταξύ να προετοιμαστούν για να γίνουν γονείς.

«Αναγνωρίζω ότι δεν είναι αληθινά μωρά και συχνά τα αφήνω σε μέρη που σίγουρα δεν πρέπει να αφήσεις ένα αληθινό μωρό - όπως ένα τραπέζι ή ένας καναπές», παραδέχτηκε.

13-mora-koukles-4_city.png
Πηγή: SWNS



Η Ellis έχει πλέον μετατρέψει σε χρήμα το πάθος της - δημιουργώντας και πουλώντας κούκλες reborn ως «αντάλλαγμα» προς στην online κοινότητα reborn.

Μέχρι στιγμής, η Ellis έχει φτιάξει συνολικά 14 κούκλες και τις έχει πουλήσει για λιγότερο από 250 δολάρια την καθεμία.

Έχει κερδίσει 2.500 δολάρια από τότε που ξεκίνησε την επιχείρηση μερικής απασχόλησης πριν από τέσσερις μήνες, ενώ κάθε κούκλα χρειάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να δημιουργηθεί.

«Πήρα ένα κιτ όπου στέλνουν όλα όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια κούκλα. Ήταν απαίσιο, αλλά το διασκέδασα τόσο πολύ. Την ξεγύμνωσα και την ξαναέβαψα», είπε. «Έκανα ένα giveaway για αυτή την κούκλα. Ήταν ένας ωραίος τρόπος για μένα να επιστρέψω στην κοινότητα και να προσφέρω στους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν αυτές τις κούκλες».



Με πληροφορίες από NYPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ