Βοηθάμε την Dao να στήσει και πάλι την επιχείρησή της γιατί η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο

Η ομάδα «Μοναδικοί Άνθρωποι» εντόπισε τη γυναίκα από το Βιετνάμ, στο πρόσωπο της οποίας αποτυπώθηκε όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που αναζήτησε ένα καλύτερο αύριο και προσπάθησαν να του το στερήσουν.

Article featured image
Article featured image


Ένα από τα θύματα των ακροδεξιών τραμπούκων που συμμετείχαν σε πορεία για το μεταναστατευτικό το βράδυ της Παρασκευής ήταν και μια γυναίκα από το Βιετνάμ, η οποία είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται θρύψαλα. Οι συμμετέχοντες στην πορεία διέλυσαν το μικρό κατάστημα που διατηρούσε στη Λεμεσό και η ίδια φαίνεται να θρηνεί μπροστά στην κατεστραμμένη επιχείρησή της – με έναν τρόπο που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι. Ανάμεσα στα δάκρυά της, ψελλίζει με δυσκολία ότι «έχει τέσσερα μωρά και δουλεύει μόνη της στην Κύπρο».


Επειδή, όμως, η αλληλεγγύη θα είναι πάντα το μοναδικό «όπλο» μας στον πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, η ομάδα «Μοναδικοί Άνθρωποι» κατάφερε να εντοπίσει τη γυναίκα, η οποία ονομάζεται Dao, και μαζεύει χρήματα για να τη βοηθήσει να στήσει ξανά τη μικρή επιχείρησή της. Μέχρι στιγμής το ποσό ξεπερνά τις 9.000 Ευρώ. [Μπορείτε να συνεισφέρετε πατώντας ΕΔΩ].


Η ανάρτηση της ομάδας:

«Στο πρόσωπό της όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που αναζήτησε ένα καλύτερο αύριο, μία αξιοπρεπή ζωή για εκείνον και την οικογένειά του. Στο πρόσωπό της ο πόνος κάθε ανθρώπου που παλεύει από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Στο πρόσωπό της ο πόνος κάθε ανθρώπου που δεν νιώθει ποτέ ευπρόσδεκτος όπου κι αν σταθεί. Στο πρόσωπό της ο πόνος που προκαλεί κάθε ιδεολογία που εναντιώνεται του ανθρώπου και της υπόστασής του… #monadikoianthropoi

Η ομάδα μας κατάφερε να εντοπίσει τη γυναίκα της φωτογραφίας. Την λένε Dao και επικοινωνήσαμε μαζί της ώστε να συλλέξουμε χρήματα για να στήσει και πάλι την επιχείρησή της. Θα βρείτε το link στο bio στο προφίλ μας για να στηρίξετε όσοι μπορείτε και το επιθυμείτε!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ