Η αλληλεγγύη νίκησε: Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν τα χρήματα για τη μικρή επιχείρηση της Ντάο

Η περίπτωση της Ντάο και η συγκινητική «αγκαλιά» του κόσμου μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και τη σημασία τού να παραμένεις άνθρωπος μέσα στη βαρβαρότητα των καιρών.

Article featured image
Article featured image

H σπουδαιότερη απάντηση απέναντι στο μίσος, τον ρατσισμό και τον φανατισμό είναι το τείχος συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υψώθηκε για τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τα έκτροπα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Λεμεσού, το βράδυ της Παρασκευής.

Ένα από τα θύματα των ακροδεξιών τραμπούκων που συμμετείχαν στη φασιστική πορεία για το μεταναστευτικό ήταν και μια μετανάστρια από το Βιετνάμ, η Ντάο, η οποία είδε τους κόπους μιας ζωής να γίνονται θρύψαλα. Οι συμμετέχοντες στην πορεία διέλυσαν το μικρό κατάστημα που διατηρούσε στη Λεμεσό. Η ίδια έκλαιγε με λυγμούς μπροστά στην κατεστραμμένη επιχείρησή της και ανάμεσα στα δάκρυά της, ψέλλιζε με δυσκολία ότι «έχει τέσσερα μωρά και δουλεύει μόνη της στην Κύπρο».



Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που το βίντεο με την Ντάο κυκλοφόρησε, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο -και συγκινητικό- κύμα συμπαράστασης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να μπορέσει να στήσει και πάλι τη μικρή επιχείρησή της. Συγκεκριμένα, η σελίδα «Μοναδικοί Άνθρωποι» μέσω της πλατφόρμας gogetfunding ξεκίνησε την πρωτοβουλία για οικονομική ενίσχυση της Ντάο.


Στη σχετική περιγραφή στην πλατφόρμα αναφερόταν: «Η επιχείρηση της Ντάο (περίπτερο) στη Λεμεσό της Κύπρου δέχθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου 2/9 οργανωμένη επίθεση από ναζί με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Η Ντάο είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, μετανάστρια από το Βιετνάμ στην Κύπρο. Ας την βοηθήσουμε να χτίσει ξανά την επιχείρηση της για να ζήσει και αυτή και τα παιδιά της».

Ο αρχικός στόχος που τέθηκε για τη δωρεά ήταν τα 16.000 Eυρώ, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που κατάφεραν εν τέλει να συγκεντρωθούν 25.369 Ευρώ. Η καμπάνια έχει πλέον κλείσει.

donatedao.PNG

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ