Γιατί το Ξυλοφάγου δεν μπήκε τελικά στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες;

Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ τεράστια τηγάνια, μεγάλες ποσότητες λαδιού και πάνω από ένας τόνος πατάτες για το σπάσιμο ενός Ρεκόρ, μόνο που η κοινότητα δεν τα κατάφερε.

Article featured image
Article featured image


Το Ξυλοφάγου δεν κατάφερε τελικά να πάρει μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τηγανιά πατατών που έχει μαγειρευτεί στον κόσμο.

Το προηγούμενο ρεκόρ στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ήταν 659 κιλά πατάτες που τηγανίστηκαν στην Ινδία και το Ξυλοφάγου για να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ θα έπρεπε να τηγανίσει τουλάχιστον 660 κιλά.

Ωστόσο, η προσπάθεια δεν καρποφόρησε αφού οι πατάτες που τηγανίστηκαν ξεπέρασαν μόνο τα 420 κιλά με την επιθεωρήτρια του Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώνει ότι τελικά δεν έγινε κατορθωτό η Ξυλοφάγου να κατακτήσει το ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι για την προσπάθεια αυτή εργάστηκε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, υπό τον συντονισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου, και χρησιμοποιήθηκαν οκτώ τεράστια τηγάνια, μεγάλες ποσότητες λαδιού και πάνω από ένας τόνος πατάτες.

Γιατί δεν έσπασε το ρεκόρ

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου, ο οποίος εξήγησε γιατί η κοινότητα δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των 659 κιλών πατάτες που τηγανίστηκαν στην Ινδία.

Όπως ανέφερε, έριξαν στα τηγάνια 800 κιλά πατάτες, ωστόσο δεν υπολόγισαν την απώλεια του 35% που είχαν από το τηγάνισμα των πατατών, αλλά και την ενάμιση ώρα προθεσμία που τους έδωσε το Ρεκόρ Γκίνες. Αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν το ψήσιμο 420 κιλών πατατών.

Ο κ. Τάσου, ανέφερε ότι η κοινότητα Ξυλοφάγου προχωρά με το κεφάλι ψηλά. «Αν το κάμω αύριο θα το πετύχω. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξαναμπήκε η Ξυλοφάγου στον χάρτη». Συμπλήρωσε ότι υπήρξε συμμετοχή από τους συχωριανούς του, υπολογίζοντας ότι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ περίπου 3.500 άτομα.

Τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών


Εν τω μεταξύ, στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρου Ξενοφώντος, και των πατατοπαραγωγών προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων.

Οι πατατοπαραγωγοί παρέταξαν την Πέμπτη τα τρακτέρ τους απέναντι από το ομοίωμα πατάτας στην Ξυλοφάγου και ανάρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν «Ζητούμε την οικονομική στήριξη του κράτους για το υψηλό κόστος παραγωγής – λιπασμάτων, πετρελαίου και ρεύματος».

Ο Υπουργός Γεωργίας καθ’ οδόν προς το Φεστιβάλ της Μεγάλης Πατάτας στην Ξυλοφάγου, σταμάτησε στο σημείο που βρίσκονταν οι πατατοπαραγωγοί και συνομίλησε μαζί τους.


Με την άφιξη του Υπουργού Γεωργίας στο χώρο όπου βρίσκονταν με τα τρακτέρ τους, οι πατατοπαραγωγοί του προσέφεραν μία πατάτα σε σχήμα καρδιάς.


Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ