Συννεφιασμένη και κρύα η εβδομάδα που μπαίνει

Πόσο ύψος έφτασε το χιόνι στη Χιονίστρα;

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Wikimedia Commons (2008)

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και προοδευτικά συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, νότια και νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός νωρίς το βράδυ.

Αύριο Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά, νότια και νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 3-4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατλικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ
, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ,
ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το ύψος του χιονιού στις 08:40 (15/01/2024) στη Χιονίστρα φτάνει τα 8 εκατοστά.


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ