Οι αγγλικές Αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με μια μυστήρια υπόθεση νεκρών ζώων

Βρέθηκαν σε δάσος στο Ντέβον, σε θερμοκρασία 2 °C, ενώ πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Article featured image
Article featured image


Επτά γιγάντιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές σε δάσος που ανήκει στο National Trust στο Ντέβον.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης είπε ότι νεκρές χελώνες βρέθηκαν στο δάσος Άσκλιστ, βόρεια του Έξετερ.

Δύο από τις χελώνες βρέθηκαν στις 8 Ιανουαρίου και άλλες πέντε βρέθηκαν την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανέφεραν αξιωματικοί.

Το National Trust είπε ότι οι ομάδες του ήταν «τρομοκρατημένες» όταν βρέθηκαν τα ζώα και ζήτησαν όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών και τον προσδιορισμό των συνθηκών γύρω από τον θάνατο των ζώων και την απόρριψη των σορών τους.

nekeres-xelones-agglia-1_city.png
Φωτογραφία: RSPCA



Ο κάτοικος της περιοχής Peter Labdon επισκέπτεται τακτικά την περιοχή για να αθληθεί και είπε: «Φαίνεται πολύ τρομακτικό... λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα που μπορούν να ζήσουν, είναι τρομερή ντροπή».

Οι Αρχές ζητούν από το κοινό να έρθει σε επαφή για οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι χελώνες Aldabra πρέπει να ζουν σε πολύ ζεστές συνθήκες, κατά προτίμηση θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, δήλωσε ο βιολόγος Δρ James Gibbs και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Galápagos Conservancy - πολύ διαφορετικό από το σχεδόν παγωμένο αγγλικό δάσος όπου βρέθηκαν οι νεκρές χελώνες.

Οι θερμοκρασίες στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που βρέθηκαν νεκρές οι χελώνες κυμαίνονταν γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου. «Το να τις βλέπεις παγωμένες σε ένα αγγλικό δάσος είναι μια ενοχλητική εικόνα», δήλωσε ο Δρ Gibbs.

«Είναι απλώς μια πολύ περίεργη κατάσταση», πρόσθεσε. «Ζώα αυτού του μεγέθους και αυτής της αξίας, απλώς πετάχτηκαν στην περιοχή».

Με βάση τις εικόνες που είχε δει, ο Δρ Gibbs είπε ότι οι χελώνες φαινόταν να είναι 10 έως 20 ετών, όχι ακόμη ενήλικες. Οι γιγάντιες χελώνες μπορούν να ζήσουν 150, ακόμη και 200 σε σπάνιες περιπτώσεις.

nekeres-xelones-agglia-2_city.png
Φωτογραφία: DEVON AND CORNWALL POLICE



Οι χελώνες φαίνεται επίσης να υπέφεραν από υποσιτισμό
, είπε, επειδή τα κελύφη τους φαίνονταν παραμορφωμένα και έμοιαζαν σαν να είχαν περάσει τη ζωή τους σε αιχμαλωσία. Πρόσθεσε ότι ήταν «νεαρές χελώνες που είχαν μεγάλη διάρκεια ζωής μπροστά τους».

Το λαθρεμπόριο χελωνών δεν είναι ασυνήθιστο και οι γιγάντιες χελώνες μπορούν να φέρουν πολλά χρήματα. Ο ιστότοπος Tortoise Town, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, πωλεί νεαρές χελώνες Aldabra που έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία για τιμές μεταξύ 2.799 και 7.495 δολαρίων.

Το δάσος Ashclyst έχει πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και φιλοξενεί πεταλούδες, πουλιά και άλλα άγρια ζώα, σύμφωνα με το National Trust, το διοικητικό όργανο των προστατευόμενων περιοχών στην Αγγλία.

Είναι επίσης εξαιρετικά ήσυχο τις περισσότερες φορές.

«Θα μπορούσατε να ξεφορτωθείτε τα νεκρά ζώα σας εκεί, αν το επιθυμούσατε», δήλωσε ο Henry Massey, τοπικός σύμβουλος που ζει στο κοντινό χωριό Broadclyst. «Αν πάτε στη μέση της νύχτας, η πιθανότητα να ενοχληθείτε είναι πραγματικά μικρή».


Με πληροφορίες από bbc, huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ