Τύπος έτρεχε με ένα ψυγείο στην πλάτη του και τον σταμάτησε η αστυνομία

Τον θεώρησαν ύποπτο για κλοπή του ψυγείου.

Article featured image
Article featured image

Ένας άνδρας που προπονούνταν για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, έτρεχε με ένα ψυγείο στην πλάτη, με αποτέλεσμα να τον σταματήσει η αστυνομία την ώρα της προπόνησης διότι τον θεώρησε ύποπτο για κλοπή του ψυγείου.

danielfridge.png



Ο 34χρονος δρομέας Daniel Fairbrother θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον «γρηγορότερο μαραθώνιο μεταφέροντας μια οικιακή συσκευή» και όλο αυτό το κάνει για καλό σκοπό. Ελπίζει ότι μεταφέροντας το ψυγείο 27,5 κιλών στην πλάτη του, θα καταφέρει να συγκεντρώσει 10.000 λίρες για το Diabetes UK. Η όλη προσπάθεια γίνεται για τον καλύτερο φίλο του, τον επίσης 34χρονο Sam Wilson, ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 1.

Λάτρης της ταινίας «Cool Runnings», έχει ονομάσει το ψυγείο Tallulah από το ομώνυμο μπόμπσλεϊ (αγωνιστικό έλκηθρο) που εμφανίζεται σε αυτήν.



Ευτυχώς, πάντως, η περιπέτεια του δρομέα είχε αίσιο τέλος αφού οι αστυνομικοί του Χέρτφορντσάιρ συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι δεν έκλεψε το ψυγείο και θαύμασαν την προσπάθειά του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Ήταν νύχτα και ένα περιπολικό με προσπέρασε πολύ αργά, ένιωθα ότι δεν τους άρεσε αυτό που είδαν και γύρισαν προς το μέρος μου. Τα μπλε φώτα τους άναψαν και άρχισαν να με ακολουθούν».

Στην αρχή είχε αμφιβολία αν θα πίστευαν την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν είναι κλέφτης, αλλά κάνει προπόνηση για τον Μαραθώνιο.

«Είπαν: “Αυτό είναι ένα ψυγείο στην πλάτη σου;”» και αμέσως ο Daniel Fairbrother τούς εξήγησε τι συμβαίνει με τους αστυνομικούς να αστειεύονται μαζί του. Ο κ. Fairbrother είπε μάλιστα ότι ο ένας αστυνομικός κατέβασε το παράθυρό του για να του σφίξει το χέρι και του ευχήθηκε καλή τύχη.

«Θα ανησυχούσα περισσότερο αν με έβλεπαν με ένα ψυγείο στην πλάτη μου και δεν σταματούσαν να το ερευνήσουν. Ήταν πραγματικά αστείο», είπε ο 34χρονος.

Μέχρι στιγμής, ο δρομέας έχει συγκεντρώσει 4.284 £ από τον στόχο των 10.000 λιρών.



Ο κ. Fairbrother εξήγησε ότι ξεκίνησε να τρέχει μόλις πριν από δυόμισι χρόνια και από τότε έχει τρέξει σε ημιμαραθώνιους, μαραθωνίους και ακόμη και υπερμαραθωνίους. Το ρεκόρ για τον ταχύτερο μαραθώνιο κρατώντας μια συσκευή, είναι τέσσερις ώρες, 53 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και εμπνεύστηκε όταν είδε έναν πεζοναύτη να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στις ειδήσεις πέρυσι.

Και πρόσθεσε: «Ο Sam είναι το πρώτο άτομο που γνώρισα με διαβήτη και δεν ήξερα πώς επηρέαζε τους ανθρώπους. Δεν είμαι γιατρός και δεν πρόκειται ποτέ να θεραπεύσω τον διαβήτη, αλλά μπορώ να κάνω πράγματα για να μαζέψω χρήματα γι' αυτόν».

Με πληροφορίες από Ιndependent, BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ