Ο Έλβις «επιστρέφει»

Το Elvis Evolution «επαναφέρει στη ζωή» τον βασιλιά του ροκ εν ρολ.

Article featured image
Article featured image


Μια νέα καθηλωτική παράσταση του Έλβις Πρίσλεϊ θα ανοίξει στο κέντρο του Λονδίνου αργότερα φέτος, «επαναφέροντας στη ζωή» τον βασιλιά του ροκ εν ρολ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη.

Το «Elvis Evolution», με έναν ψηφιακό Έλβις σε φυσικό μέγεθος που παίζει στη σκηνή, έχει σχεδιαστεί για να είναι το πρώτο από μια σειρά παραστάσεων σε πόλεις όπως το Λας Βέγκας, το Τόκιο και το Βερολίνο.

Η βρετανική εταιρεία «Layered Reality» συγκέντρωσε το θέαμα χρησιμοποιώντας AI, ολογραφικές προβολές, επαυξημένη πραγματικότητα, ζωντανό θέατρο και εφέ πολλαπλών αισθήσεων για να γιορτάσει τη ζωή και την κληρονομιά του τραγουδιστή.



Οι παραστάσεις γίνονται πραγματικότητα μέσω της πρόσβασης σε χιλιάδες προσωπικές φωτογραφίες και αρχείο βίντεο μετά από συμφωνία με την Authentic Brands Group, στην οποία ανήκει το κτήμα του Πρίσλεϊ.

Η παράσταση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2024, θα χρησιμοποιεί μουσική, τεχνολογία και αφήγηση για την άνοδο του Έλβις στη φήμη και την πολιτιστική του σπουδαιότητα στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Ο Πρίσλεϊ πέθανε σε ηλικία 42 ετών στην έπαυλη του Γκρέισλαντ στο Μέμφις του Τενεσί, το 1977.



Το «Elvis Evolution» έρχεται μετά την επιτυχία της εκπομπής ψηφιακού avatar «ABBA Voyage» η οποία άνοιξε σε έναν ειδικά κατασκευασμένο χώρο στο ανατολικό Λονδίνο, τον Μάιο του 2022.

Το Bloomberg μετέδωσε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους ότι πούλησε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια, με κέρδος περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια.




Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ