Πώς το ρολόι ενός αγνοούμενου ψαρά οδήγησε στη διάσωσή του

Παρέμεινε 24 ώρες στη θάλασσα όπου τον επισκέφθηκε και ένας καρχαρίας.

Article featured image
Article featured image

Την αντανάκλαση του ρολογιού του χρησιμοποίησε για να σωθεί ένας άνδρας που πέρασε σχεδόν 24 ώρες στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας μέχρι που τα κατάφερε.

Ο άνδρας, ονόματι Γουίλ Φράνσεν, παρασύρθηκε από ένα μεγάλο ψάρι και έπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού από το σκάφος του μήκους 12 μέτρων, ενώ είχε πάει για ψάρεμα μόνος του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, αφού έπεσε στη θάλασσα προσπάθησε να κολυμπήσει προς τα νησιά Άλντερμαν, περίπου 55 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα. «Υπέμεινε μια κρύα νύχτα στον ωκεανό, πολύ εξαντλημένος για να συνεχίσει έπειτα να κολυμπάει», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Κάποια στιγμή ο κ. Φράνσεν τράβηξε την προσοχή ενός καρχαρία που ήρθε για να τον «μυρίσει», αλλά τελικά τον άφησε ήσυχο, όπως είπε ο ίδιος.

«Είχα κι έναν καρχαρία που ήρθε να με επισκεφθεί. Κινήθηκε γύρω μου, με κοίταξε και αποφάσισε ότι δεν φαινόμουν και πολύ νόστιμος, ευτυχώς δεν ήρθε πάρα πολύ κοντά μου», αφηγήθηκε ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο του δικτύου 1News της Νέας Ζηλανδίας.



Το «απόλυτο θαύμα»

Τελικά ο άνδρας διασώθηκε από τρεις ψαράδες οι οποίοι παρατήρησαν την αντανάκλαση του ρολογιού του πάνω στο νερό. Ο 61χρονός ψαράς μεταφέρθηκε πίσω στο Γουανγκαμάτα και του χορηγήθηκε θεραπεία για υποθερμία και εξάντληση.

O αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Γουίλ Χάμιλτον χαρακτήρισε το περιστατικό ως το «απόλυτο θαύμα» αναφερόμενος στη διάσωση του κ. Φράνσεν.

«Χωρίς τις γρήγορες ενέργειες των τριών ανθρώπων που τον ανέσυραν, αυτό θα είχε σίγουρα τραγική κατάληξη», δήλωσε ο κ. Χάμιλτον.


Με πληροφορίες από Huffingtonpost.gr και Η Καθημερινή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ