Η Gypsy μίλησε για όλα όσα έζησε στα χέρια της μητέρας της πριν τη δολοφονήσει

Μια διεστραμμένη ιστορία αιχμαλωσίας και κακοποίησης.

Article featured image
Article featured image


Η Gypsy Rose Blanchard, σε μια συγκλονιστική πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή, έκανε μια ανατριχιαστική δήλωση: «η δολοφονία της μητέρας μου ήταν η μόνη διέξοδος», όπως δήλωσε χαρκατηριστικά. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται επτά χρόνια μετά τη φυλάκισή της για την εμπλοκή της στο θάνατο της μητέρας της.

Το 2016, η Gypsy Rose 24 ετών τότε, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση αφού δήλωσε ένοχη για φόνο δευτέρου βαθμού για τον θάνατο της μητέρας της. Η υπόθεση τράβηξε μεγάλη προσοχή λόγω των παράξενων και τραγικών συνθηκών που την περιέβαλαν. Η μητέρα της είχε πείσει όχι μόνο την Gypsy αλλά και τους συγγενείς της ότι ήταν ένα ετοιμοθάνατο παιδί. Αυτή η φάρσα περιελάμβανε τον εξαναγκασμό της Gypsy σε αναπηρικό καροτσάκι, το ξύρισμα του κεφαλιού της και την υποβολή της σε περιττή φαρμακευτική αγωγή.




Η διεστραμμένη ιστορία πήρε μια σκοτεινή τροπή όταν η Gypsy γνώρισε τον Nick Godejohn στο διαδίκτυο. Μαζί οργάνωσαν ένα σχέδιο που κατέληξε στη δολοφονία της μητέρας της το 2015. Ο ρόλος της Gypsy στον σχεδιασμό οδήγησε στην καταδίκη και τη φυλάκισή της.



Σήμερα, 32 ετών και πρόσφατα αποφυλακισμένη, η Gypsy μίλησε στο περιοδικό People για την αποφυλάκιση της: «Είμαι έτοιμη να επεκταθώ... σε κάθε πτυχή της ζωής μου». Η αποφυλάκισή της σημαδεύτηκε από ένα μείγμα αμφιλεγόμενων δηλώσεων και ειλικρινούς προβληματισμού για τις προηγούμενες πράξεις της.



Σε μια λεπτομερή συνέντευξη στο «Good Morning America», η Blanchard μίλησε ανοιχτά για τον θάνατο της μητέρας της. «Δεν την ήθελα νεκρή, απλά ήθελα να βγω από την κατάστασή που με είχε», δήλωσε, αποκαλύπτοντας την απελπισία που οδήγησε στο δραστικό μέτρο. Παρά την αναγνώριση της κακοποίησης που υπέστη από τη μητέρα της, η Gypsy δεν βλέπει τη μητέρα της ως τέρας, κατανοώντας ότι και εκείνη πάλευε με προσωπικούς δαίμονες.

Η Gypsy Rose σήμερα είναι παντρεμένη με έναν δάσκαλο και ζει μία απλή καθημερινή ζωή, που για αυτήν φαντάζει η απόλυτη ελευθερία. Δηλώνει κατενθουσιασμένη καθώς για πρώτη φορά στη ζωή της χρησιμοποίησε μηχανή καφέ και έπαιξε video games. Πλέον, έχει λογαριασμούς σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει ποστ για τα πιο απλά πράγματα που την χαροποιούν, όπως ένα νέο μανικιούρ.



Θέλει να ανακαλύψει τις ικανότητές της και να βρει εργασία και κάποια μέρα όταν νιώσει έτοιμη να κάνει παιδιά με τον σύζυγό της. Ακόμη, έχει την ανάγκη να γνωρίσει τον πατέρα της και να αναπτύξει μία υγιή και κανονική σχέση μαζί του, κάτι το οποίο της στέρησε η άρρωστη μητέρα της.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα όλων αυτών των ετών περισυλλογής ήταν να θεωρεί τον εαυτό της ένα «προειδοποιητικό παράδειγμα. Μία υπενθύμιση να ζητάμε βοήθεια».



Η άνοδoς και η δημοφιλία της στα social media

Λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφυλάκισή της, η 32χρονη γυναίκα έχει γίνει σταρ στα social media με τους ακολούθους της σε Tik Tok, Instagram και Twitter να αυξάνονται διαρκώς. Η ίδια έκανε συνεντεύξεις μέσα από τη φυλακή, ενώ οι πρώτες αναρτήσεις της είχαν να κάνουν με τις στιγμές που πέρασε στο σωφρονιστικό ίδρυμα που βρισκόταν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον ντοκιμαντέρ του Hulu «The Act», την έκαναν πολύ δημοφιλή.



Με πληροφορίες από gazzetta, marieclaire

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ