Κύπριος σεφ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας

Ποιος είπε ότι σήμερα δεν υπάρχουν φωτεινοί και ταλαντούχοι Κύπριοι που διαπρέπουν και είναι πρώτυπα προς μίμηση. Απλώς βρίσκονται στο εξωτερικό!

Article featured image
Article featured image

Κύπριος σεφ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού San Pellegrino (Young Chef -Region France), που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου στην «πόλη του φωτός». Ο λόγος για τον 27χρονο, Αντώνη Αβούρη από τη Λεμεσό.

Ο Αντώνης, που αυτό το διάστημα εργάζεται ως sous chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, εστιατόριο Mosuke στο Παρίσι, κατάφερε να διακριθεί σε έναν απαιτητικό και υψηλών προδιαγραφών διαγωνισμό, ο οποίος συγκαταλέγεται στους εγκυρότερους για ανάδειξη των κορυφαίων chef στον κόσμο. Αυτή η λίστα έχει πλέον και κυπριακό άρωμα.

Ο διαγωνισμός για τον Best Young chef της Γαλλίας στη Σχολή Le Cordon Bleu Paris, είχε ως κριτές, διακεκριμένους chef, βραβευμένους με 3,2 και 1 αστέρι Michelin, οι οποίοι όπως φαίνεται ενθουσιάστηκαν με το πιάτο του Κύπριου σεφ.

Μετά την πρωτιά μου στον διαγωνισμό ο Αντώνης θα αντιπροσωπεύσει τη Γαλλία στον τελικό του διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef στο Μιλάνο της Ιταλίας για τη θέση The Best Young Chef of the World.

Ο Αντώνης Αβούρη, σπούδασε μάγειρας στο ΑΞΙΚ και έκανε τα πρώτα του βήματα ως σεφ στην κουζίνα του Four Seasons στη Λεμεσό. Συνέχισε την πρακτική του σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη, ενώ μετά την πανδημία ο δρόμος τον έβγαλε στο Παρίσι και η συνέχεια είναι γνωστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ