Mια πολύχρωμη τελετουργία από τη Nama Dama έρχεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λευκωσία 2030

Η εκστατική φωνή της Nama Dama θα πλημμυρίσει το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Article featured image
Article featured image

Η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης νέων δημιουργών #Under30
παρουσιάζει τη Nama Dama με προσκεκλημένη της, τη νεαρή καλλιτέχνιδα Alexa Michael. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου 2024 (20:30), στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024.

Η εκστατική φωνή της Nama Dama θα πλημμυρίσει το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με τραγούδια του νέου της άλμπουμ «Pagan Soul», που κυκλοφορεί αυτό τον χειμώνα. Πρόκειται για ένα σόλο act, που αποτελείται από παγανιστικά μοτίβα, εμπνευσμένα από την παράδοση, με soul-pop φωνητικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, με πυρήνα το live looping.


ALEXA MICHAEL 2.JPG



Η Nama Dama ισορροπεί ανάμεσα στις ρίζες του ανθρώπου και της σημερινής παγκόσμιας τάξης, εστιάζοντας στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη δεύτερη πατρίδα της, την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, προωθεί την ιδέα του παγανισμού και τη σχέση μας με τη φύση. Οι συνθέσεις της αποτελούν μια πολύχρωμη τελετουργία που υπάρχει στο εδώ και τώρα. Στη σκηνή τραγουδά, παίζει πλήκτρα, φλογέρα και κρουστά.

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, η Nama Dama θα μοιραστεί τη σκηνή με τη νεαρή ανερχόμενη καλλιτέχνιδα Alexa Michael. Η μουσική της Alexa αιχμαλωτίζει τους ακροατές με τις προσωπικές της αφηγήσεις που ερμηνεύονται με αυθεντικότητα και ευαισθησία. Τα τραγούδια της εξερευνούν την πολυπλοκότητα της αγάπης και της ζωής με μια ενδυναμωτική πινελιά - ενθαρρύνοντας την έκφραση, τη δύναμη, την ανθεκτικότητα και την ανεξαρτησία.

Ως καλλιτέχνιδα της νέας γενιάς, η Alexa στοχεύει να φέρει μια νέα προοπτική στη μουσική βιομηχανία και να συμβάλει σε ένα δυναμικό μουσικό τοπίο που αντανακλά τις διαφορετικές εμπειρίες και φωνές των νέων ανθρώπων σήμερα.

Η συναυλία εντάσσεται στο Πρόγραμμα UNDER30, που απευθύνεται αποκλειστικά σε Κύπριους δημιουργούς κάτω των 30 ετών. Πλάι σε καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας το Φεστιβάλ καθιερωμένα παρουσιάζει και Κύπριους δημιουργούς, καταξιωμένους αλλά και νέους, επιθυμώντας τη συστηματική στήριξη νέων δημιουργών στα πρώτα τους βήματα.



Διάρκεια
: 90΄

Εισιτήρια:

Sold Out Tickets: bit.ly/NIF24_tickets, στα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).

Τιμές εισιτηρίων:

ΖΩΝΗ Α: €13.00 / €10.00

ΖΩΝΗ Β: €13.00 / €10.00

ZΩΝΗ Γ: €8.00 / €8.00

ΖΩΝΗ Δ: €8.00 / €8.00

Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00) &

bit.ly/Website_NIF2024


Ταυτότητα Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Χορηγοί επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ, Τηλεόραση Sigma

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ