Στους 19 οι νεκροί των καταστροφικών πλημμυρών στη Βοσνία

Συλλυπητήρια εκφράζει το ΥΠΕΞ στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Article featured image
Article featured image

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 19 θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στην κεντρική Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανήλθε σε 19 νεκρούς, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούνται. Πόλεις και χωριά έχουν αποκοπεί και αναφορές σε ορισμένα μέρη κάνουν λόγο για σπίτια που έχουν σχεδόν βυθιστεί.



Τα ποτάμια έσπασαν τις όχθες τους ύστερα από ολονύκτια καταιγίδα
και οι αεροφωτογραφίες έδειξαν πολλές πόλεις και χωριά πλημμυρισμένα. Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές παρασύρθηκαν ή μπλοκαρίστηκαν από συντρίμμια, ενώ οι κατολισθήσεις άφησαν τα σπίτια θαμμένα σε βράχους και χώμα μέχρι τους επάνω ορόφους τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Βοτζίν Μιγιάτοβιτς, δήλωσε ότι η χώρα έγινε μάρτυρας μιας τρομερής καταστροφής και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.



Οι πλημμύρες δεν περιορίστηκαν στη Βοσνία, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο γειτονικό Μαυροβούνιο, η κακοκαιρία άφησε αποκομμένο το χωριό Κομάρνιτσα. Επίσης, η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε σε ορισμένα ποτάμια της Κροατίας και η κυβέρνηση στο Ζάγκρεμπ δήλωσε ότι υπήρχε κίνδυνος να πλημμυρίσουν ορισμένες περιοχές στην πόλη Κάρλοβατς κοντά στον ποταμό Κούπα.




Με πληροφορίες από Euronews και LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ